עוגות שמריםלחם ומאפים

לחם נתלש

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

1 ק״ג קמח כוסמין לבן מימונס
500 מ"ל מים פושרים
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
1/2 כוס שמן זית

להברשה:
2 שיני שום קצוצות
1/2 חבילה פטרוזיליה
1/2 כוס שמן

אופן ההכנה

1. לשים במיקסר עם וו לישה מים, שמרים, סוכר, קמח ומלח על מהירות נמוכה כ – 5 עד 7 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
2. מוסיפים את השמן לאט וממשיכים ללוש עד שהשמן נטמע לחלוטין בבצק. מכסים לתפיחה של 45 דקות.
3. מחלקים את הבצק ל – 15 חתיכות ויוצרים מכל חתיכה כדור. מניחים מתחת למגבת למנוחה של 5 דקות.
4. מרדדים עם מערוך כל כדור לאליפסה דקה ובעזרת גלגלת לחיתוך פיצה מבצעים חתכים לאורך במרווחים דקים.
5. מניחים בקצה אצבעות מוצרלה חצויות ומגלגלים לרוחב.
6. מניחים בתבנית וממשיכים עם שאר הכדורים.
7. מכינים את תערובת הציפוי: מניחים את כל חומרי הציפוי בקערה ומרסקים עם בלנדר מוט.
8. מברישים את הלחמניות בתערובת.
9. מכסים את הלחמניות במגבת ומתפיחים חצי שעה.
10. מחממים תנור ל – 200 מעלות טורבו.
11. מברישים עוד שכבה דקה של תערובת השום והפטרוזיליה על הלחמניות בעדינות, ומכניסים לאפייה ל-20 עד 25 דקות. ממתינים להזהבה אחידה של כל הלחמניות.
12. מוציאים מהתנור, מברישים שוב פעם עם התערובת ומגישים.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים