פסחעוגותמיס פטל – שרית נובקללא אפיה

עוגת מצות שוקולד וניל

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

5 מצות
½ כוס חלב
250 גרם מיקס שוקולד צ'יפס מריר וחלב
200 מ"ל שמנת להקצפה 38%

לקרם וניל:
250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
¾ כוס חלב
¼ כוס אבקת סוכר
80 גרם פודינג וניל

לציפוי:
סוכריות בטעם שוקולד לקישוט

אופן ההכנה
  1. מרטיבים מעט את המצות ומניחים במגבת.
  2. מכניסים את המיקס שוקולד צ'יפס והשמנת לקערה חסינת חום ומחממים במיקרו עד שכל השוקולד נמס. מערבבים לתערובת חלקה.
  3. מכינים קרם וניל:
    מכניסים לקערה חלב, שמנת, אבקת סוכר ופודינג ומקציפים עד שמתקבל קרם יציב.
  4. מרכיבים את העוגה:
    מרפדים תבנית בנייר אפיה או שמים רצועת שקף בתחתית (לחילוץ קל). לחילופין אפשר להשתמש בתבנית נייר.
  5. מניחים מצה בתבנית ומברישים אותה בחלב. שופכים מעל 1/3 מתערובת השוקולד ומיישרים. מניחים מעל מצה נוספת ומברישים בחלב. יוצקים מעל מחצית מקרם הוניל ומיישרים.
  6. חוזרים על הפעולה – מצה, הברשה בחלב, מחצית מקרם השוקולד שנותר, מצה, הברשה בחלב, ויתרת קרם הוניל.
  7. מכסים במצה אחרונה ושופכים מעל את רוטב השוקולד שנשאר.
  8. מכניסים למקפיא להתייצבות לכ-4-6 שעות.
  9. זורים מעל מזרה שוקולד וחותכים לקוביות.

שומרים במקרר.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים