שבועות

קיש בטטה של מיקי שמו

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

2 קישים בקוטר 20 ס"מ או 8 קישים אישיים

לבצק:

½ 4 כוסות (500 גרם) קמח לחם
300 גר' חמאה
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
כף חומץ
כף שמן זית

למלית:

1 בטטה, גודל בינוני חתוכה לקוביות
1 בצל סגול-פרוס לרצועות רחבות
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
2 ביצים
1 חלמון
50 גר' גבינת פטה
50 גר' גבינת פרמזן
50 גר' גבינת קשקבל
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
תרסיס שמן זית

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

1. במיקסר, בעזרת וו גיטרה, מערבבים במהירות איטית קמח, חמאה, מלח וסוכר עד לקבלת תערובת פירורית.
2. מוסיפים את השמנת המתוקה, חומץ, שמן זית וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק בעל מירקם אחיד.
3. מגלגלים את הבצק לצורת כדור ועוטפים בניילון נצמד.
4. מכניסים למקרר לחצי שעה. 4. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ
5. משמנים את התבנית בעזרת תרסיס שמן זית maimon's, משטחים אותו על גבי התבנית ואופים ב – 170 מעלות במשך כ 12- דקות.

הכנת המלית:

6. קולים במשך 10 דקות בחום בינוני בתנור את הבצל והבטטה
7. מערבבים בעזרת מטרפה ידנית את השמנת המתוקה, הביצים, החלמון והתבלינים. מוסיפים את הגבינות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
8. מפזרים את הבטטה והבצל הסגול על הבצק האפוי ויוצקים מעל את התערובת הנוזלית
9. אופים ב – 170 מעלות למשך כ 25- דקות.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים