פאי לימון מזויף מפורק בקערת זכוכית שקופה

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לקרם לימון:
1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר לבן
2 כפות (20 גרם) קורנפלור
3 ביצים גודל L
1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ לימון
50 גרם חמאה קרה
50 גרם שוקולד לבן
1/2 1 מכלים (375 מ״ל) שמנת להקצפה

לתחתית ביסקוויטים:
150 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר
100 גרם חמאה  מומסת
1/2 כוס (50  גרם ) שקד מולבן טחון
אבקת סוכר

אופן ההכנה
  1. מערבבים בסיר בינוני על אש בינונית סוכר, ביצים וקורנפלור. טורפים לאיחוד החומרים, מוסיפים מיץ לימון ומאחדים שוב.
  2. מגבירים מעט את האש ותוך כדי טורפים עד שהקרם מסמיך והקצף נעלם. מסירים מהאש.
  3. מוסיפים חמאה קרה ושוקולד לבן ומערבבים היטב עד להמסה.
  4. מעבירים לכלי אחר שהוא לא הסיר ומצננים לחלוטין. אפשרי להכניס למקרר גם לכמה ימים.
  5. מערבבים בקערה ביסקוויטים טחונים יחד עם שקדים טחונים, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עד לאיחוד. מניחים בצד.
  6. מקציפים במיקסר שמנת לקצפת יציבה.
  7. מעבירים 2/3 מכמות הקצפת לקרם הלימון המצונן ומערבבים לתערובת אחידה.
  8. מוסיפים לקצפת שנותרה בקערה כף אבקת סוכר ומכניסים לקירור עד השימוש.
  9. ממלאים קערה במחצית פירורי הביסקוויטים ומיישרים מעט.
  10. מעבירים מחצית מקרם הלימון מעל הביסקוויטים.
  11. שוב מפזרים 1/2 מכמות הביסקוויטים מעל הקרם.
  12. מעבירים את הקצפת לשק זילוף ומזלפים מעל הביסקוויטים.
  13. מפזרים מעט פירורים מעל הקצפת.
  14. מצננים לפחות שעה – שעתיים לפני ההגשה.
שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים