עוגותעוגות שמריםשוקולדעדי מרום

עוגת שמרים במילוי בראוניז

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לבצק
500 גרם קמח
100 גרם (חצי כוס) סוכר
8 גרם (כף) שמרים יבשים
ביצה L
100 מ״ל שמנת חמוצה
3/4 כוס חלב = 160 גרם
100 גרם חמאה
2/3 כף מלח = 7 גרם

למלית בראוניז
200 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר 50%
2 ביצים
100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן
240 גרם (1 כוס) סוכר חום
130 גרם (כוס) קמח
65 גרם (1/2 כוס)  קקאו

לגלייז
100 גרם שוקולד לבן
150 גרם שמנת להקצפה 38%
3 כפות גבינת שמנת 25-30%

אופן ההכנה

נתחיל בהכנת הבצק

  1. לבצק1.מניחים בקערה המיקסר עם וו לישה חלב, שמנת חמוצה, סוכר, ביצה, שמרים וקמח.

    2.מפעילים על מהירות איטית 5, מוסיפים את המלח והחמאה בהדרגה וממשיכים ללוש כ-2 דקות נוספות.

    3.מעלים את עוצמת המיקסר למהירות בינונית וממשיכים ללוש כ-10 דקות עד קבלת בצק חלק ואחיד.

    4.מכסים את הבצק ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).

     

     

  2. למלית בראוניז5.מניחים בקערה חמאה ושוקולד מריר וממיסים בפולסים במיקרוגל, מוסיפים סוכר לבן וחום ומערבבים טוב לאיחוד. מוסיפים ביצים ומערבבים, לבסוף מוסיפים את הקקאו והקמח ומערבבים עד קבלת בלילה חלקה.

    לגלייז

    6.ממיסים את השמנת והשוקולד הלבן בפולסים במיקרוגל. ומערבבים. מוסיפים גבינת שמנת ומערבבים היטב. את הגלייז שומרים במקרר עד השימוש.

    7.מחלקים את הבצק לאחר תפיחתו ל-2 חתיכות. כל חתיכת בצק מרדדים על משטח עם מעט קמח למלבן אחיד. מורחים ממלית הבראוניז ובעזרת גלגלת פיצה פורסים לרצועות שוות.

    8.מגלגלים לשבלולים וומניחים בתבנית המתאימה לאפייה, מתפיחים כ-35 דקות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו כ-35-40 דקות עד קבלת גוון זהוב ויפה.

    9.מוציאים מהתנור ומניחים מעל את הגלייז שהכנו, ניתן לקשט עם שוקולד חלב.

     

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים