חגי תשרישבועותיום הולדתשוקולדשירן מתתיהו

עוגת מוס שיש גבינה

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לתחתית:
100 גרם גליליות ופל ג'וני שבורים לחתיכות
150 גרם ממקח בטעם שוקולד לדברי מאפה
תבנית בקוטר 20-22

למוס גבינה:
450 גרם גרם גבינת שמנת שמנה
4 כפות סוכר
5 כפית תמצית וניל טהור
10 גרם ג'לטין (2 וחצי כפיות) מושרה ב -50 מ"ל מים
740 מ"ל שמנת מתוקה
3 כפות פודינג בטעם וניל
4 ממרח בטעם שוקולד לדברי מאפה

לטופינג גנאש מוקצף:
150 גרם שוקולד צ'יפס 66%
250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה
  1. מערבבים את הג'וני והממרח ומשטחים בתבנית בקוטר 20-22.
  2. מכניסים למקפיא ובינתיים מכינים את המוס.
  3. משרים את הג׳לטין במים כ10 דקות.
  4. מערביים את הגבינה והוניל בקערה.
  5. מחממים את הגלטין במיקרו 10 שניות ונוסיף לגבינה תוך כדי ערבוב מהיר.
  6. במיקסר מקציפים את השמנת עם הפודינג למרקם של יוגורט ומוסיפים את השמנת המוקצפת ב – 3 פעימות לתערובת הגבינות בתנועות קיפול.
  7. מוזגים רבע מהתערובת לקערה חדשה ומוסיפים ממרח. מערבבים עד לאיחוד.
  8. מעבירים את המוס עם הממרח למוס הלבן ונקפל ל- 5 שמיניות בלבד ליצירת דוגמת השיש. מוזגים את המוס על התחתית ונקפיא ל – 5 שעות לפני החילוץ.
  9. מחלצים.
  10. ממיסים יחד במיקרו שוקולד ושמנת כדקה וחצי ומערבבים להמסה מלאה. מקררים שעתיים ומקציפים ידנית (שימו לב שגנאש יכול להשבר מאוד מהר, לכן כדאי להקציף ידנית שיהיה שליטה על ההקצפה).
  11. מקשטים את העוגה בעזרת שקית זילוף.
  12. אפשר לשמור את העוגה במקרר עד 5 ימים ובמקפיא עד 3 שבועות.
שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים