עוגותקינוחיםמיס פטל – שרית נובק

עוגת מוס וניל קרמל

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לתחתית:
150 גרם ביסקויטים בטעם קרמל
80 גרם חמאה מומסת

למלית:
500 מ"ל שמנת להקצפה
6 גרם ג'לטין
30 גרם מים
250 גרם גבינת שמנת
1 כף תמצית וניל טהור
100 גרם אבקת סוכר

לקרמל:
200 גרם סוכר
100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
1/2 כוס שמנת להקצפה
1 כפית תמצית וניל טהור
1/2 כפית מלח

לציפוי:
פופקורן בקרמל

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס:
1.מרסקים את הביסקויטים ומערבבים עם חמאה מומסת.
2.מהדקים לתחתית תבנית.
3.מערבבים ג'לטין עם מים ומניחים ל-15 דקות.
4.מערבבים גבינת שמנת עם סוכר עד שהגבינה מתרככת.
5.מוסיפים תמצית וניל טהור ומערבבים היטב.
6.מקציפים שמנת לקצפת רכה ויציבה.
7.מערבבים פנימה את תערובת הגבינה.
8.מחממים את הג'לטין כ-10-15 שניות במיקרו עד שהוא נמס וללא גושים.
9.לוקחים כוס מהקרם ומערבבים היטב לתוך הג'לטין.
10.מחזירים ליתרת הקרם ומערבבים היטב.
11.שופכים את התערובת לתבנית, מעל התחתית, ומיישרים.
12.מכניסים להתייצבות במקרר.

מכינים את הקרמל:
13.מכניסים סוכר לסיר ומחממים עד שהסוכר נמס ומשחים.
14.מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד שכל החמאה נטמעת בסוכר.
15.מוסיפים בזהירות את השמנת ומערבבים היטב. מורידים מהאש.
16.מוסיפים מלח ותמצית וניל ומערבבים.
17.מקררים את הקרמל לטמפרטורת החדר.
18.לפני ההגשה יוצקים את הקרמל מעל העוגה ומפזרים מלמעלה פופקורן מקורמל.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים