עוגותיום הולדתשירן מתתיהו

עוגת לבבות חגיגית

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

(תבנית קוטר 16 ס"מ)
לעוגה:
תערובת להכנת עוגה בטעם וניל
4 ביצים
¾ כוס מים
¾ כוס שמן

לסירופ סוכר:
1 כוס מים
1 כוס סוכר

לקרם חמאה אמריקאי (בכמות שמספיקה גם למילוי וגם לעיטוף):
400 גרם חמאה רכה (שישבה לפחות שעה בחוץ)
800 גרם אבקת סוכר
4 כפות חלב
2 כפיות תמצית וניל
3 טיפות צבע מאכל ורוד
סוכריות לבבות לקישוט
אבקת צבע מאכל זהב
1 כפית משקה אלכוהול

אופן ההכנה

1. מכינים את העוגת וניל על פי ההוראות בגב האריזה.
2. עוטפים 2 רינגים בנייר כסף, משמנים בספריי שמן ומרפדים מסביב בחתיכות נייר אפייה כדי שיהיה קל לחלץ. שופכים את הבלילה לתבניות (חצי -חצי).
3. אופים בתנור שחומם ל175 מעלות כ-30 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש. מצננים את העוגה לגמרי.
4. מיישרים את העוגה מלמעלה וחוצים כל עוגה ל-2 כלומר, יש לנו 4 חלקים.

הכנת סירופ סוכר:

5. מרתיחים את המים והסוכר עד שכל הסוכר נמס במים.

הכנת  קרם החמאה:
6. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל החומרים יחד. מתחילים במהירות ממש נמוכה כדי שאבקת הסוכר לא תתפזר ומגבירים את המהירות. מעבדים 5-7 דקות עד שהקרם תפוח ולבן (אפשר לטעום ולהרגיש שאין גרגירים והקרם חלק).
7. מוסיפים צבע מאכל ורוד ומערבלים לאיחוד.
8. מעבירים רבע מהקרם לשקית זילוף וגוזרים פתח רחב.

הרכבת העוגה:
9. מניחים את העוגה הראשונה ומרטיבים בעזרת מברשת בסירופ סוכר. מזלפים קרם חמאה ומורחים בעזרת פלטה. מניחים מעל עוגה נוספת וממשיכים באותו האופן את כל השכבות.
10. בעזרת פלטה מדורגת- מורחים מעט מהקרם מסביב לעוגה כולה, ציפוי דק שיאסוף לנו את כל הפירורים. מכניסים למקפיא ל-20 דקות.
11. מורחים ציפוי נוסף עבה יותר לאחידות. ״מדביקים" סוכריות לב בנדיבות במרכז העוגה. (הקרם מאוד מאוד נוח לעבודה כי הוא מתקשה לגמרי במקפיא, מה שיעזור לסוכריות להיתפס היטב). מעבירים שוב למקפיא ל15 דקות.
12. לציפוי האחרון- מורחים קרם בנדיבות מעל הפס לבבות ומתחת שהעוגה תיהיה מלאה בקרם מלבד פס הלבבות.
13. מיישרים עם קלף או פלטה מדורגת את כל הקרם לדוגמת "שבר" ומכניסים למקפיא ל-15 דקות.
14. לוקחים אבקת צבע זהב אכילה ומוסיפים לה כפית אלכוהול, מערבבים למשחה מוזהבת.
מורחים את הזהב בעזרת מברשת קטנה בחלקים של השבר ליצירת גימור מושלם.
15. את יתרת הקרם מזלפים מעל העוגה עם צנטר m1 ובמרכז מוסיפים סוכריות לבבות.

שומרים במקרר עד 5 ימים ובמקפיא עד שבועיים.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים