עוגותיום הולדתשוקולדעדי מרום

עוגת יום הולדת

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

תבנית קוטר 22 ס"מ

5 ביצים
1/4 1 כוס (250 גרם) סוכר
1/4 1 כוס (250 גרם) שמן
50 גרם שוקולד מריר 50%
1/4 כוס(30 גרם) קקאו
1/2כוס (65 גרם) שוקו
2 כוסות (260 גרם) קמח
שקית אבקת אפיה
1 כוס (240 מ"ל) מים

למילוי / גנאש מוקצף
150 גרם שמנת להקצפה 38%
150 גרם שוקולד חלב
לאחר הקירור
100 גרם שמנת להקצפה 38%
3 כפות פודינג בטעם וניל

לעיטוף העוגה
200 גרם חמאה
3/4 כוס (90 גרם) קקאו
1/2 1 כוס (180 גרם) אבקת סוכר
סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה

לגנאש מוקצף
1.מרתיחים בקלחת 150 גרם שמנת.
2.מניחים בקערה שוקולד קצוץ ומעל יוצקים את השמנת החמה. ממתינים 1-2 דק' ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד השימוש.

לעוגה

3.ממיסים במיקרוגל בפולסים שוקולד מריר ושמן ומניחין בצד.
4. מניחים בקערה עם מיקסר יד או במיקסר ביצים וסוכר ומפעילים על מהירות בינונית כ-5 דק' דקות עד קבלת קצף תפוח.
5.מוסיפים את השוקולד והשמן שהמסנו ומערבבים לאיחוד. מוסיפים קקאו, קמח תופח, שוקולית ומים ומערבבים היטב עד קבלת בלילה חלקה.
6. יוצקים את בלילת העוגה לתבנית קוטר 22 ומכניסים לתנור שחומם מראש 175 מעלות כ-45-50 דק' או עד שמכניסים קיסם ויוצא עם פירורים לחים, מוציאים ומצננים עד קירור מלא. לאחר שהעוגה התקררה נחלק אותה בעזרת סכין שיניים ל-2 פרוסות שוות.

נחזור לגנאש המוקצף
7. מוציאים מקירור את הגנאש שהכנו מראש, מוסיפים את השמנת להקצפה ומפעילים עד קבלת קרם, מוסיפים פודינג ומפעילים שוב עד קבלת קרם יציב.
הרכבת העוגה
8.מניחים בקערה מעט מהקרם כדי להדביק את השכבה הראשונה של העוגה, מניחים שכבה של עוגה, חצי מכמות הקרם ומיישרים עם כף/ פלטה, מניחים שכבה נוספת של עוגה ומעל מניחים את ייתרת הקרם,
9.מיישרים בעזרת פלטה את השכבה החיצונית של העוגה ומורידים את שאריות הקרם המיותרות.
10.מכניסים את העוגה לקירור של שעתיים להתייצבות.

לעיטוף העוגה
11.מניחים בקערת המיקסר חמאה רכה, אבקת סוכר וקקאו ומפעילים עד קבלת קרם, לאחר קירור העוגה מזלפים את הקרם מסביב לעוגה ומיישרים עם קלף לעיטוף חלק ויפה.

טיפ! ניתן לזלף מעל את יתרת הקרם ולקשט עם סוכריות.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים