עוגת גבינה עם עלי פילו

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ עם שוליים גבוהים
70 גרם חמאה מומסת
1 חבילה של עלי פילו, מופשרת לילה במקרר

למלית הגבינה:
4 ביצים בגודל L
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
200 גרם גבינת ריקוטה פרסקה 5%
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
1/4 כוס (50 גרם) סולת
1/3 כוס (50 גרם) פודינג בטעם וניל

לעיטור:
אבקת סוכר פטנט

אופן ההכנה
  1. מבשלים שמנת על הגז בקלחת בינונית. כשהיא חמה מוסיפים פנימה סולת וממשיכים לבשל תוך ערבוב עם מטרפה. לא נותנים לשמנת להגיע לרתיחה. מורידים מהאש ומצננים מעט.
  2. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  3. מקציפים במיקסר ביצים וסוכר למשך 3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה.
  4. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים לקערה את כל השאר החומרים למלית.
  5. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  6. פורסים את עלי הפילו על השיש ומכסים מיד במגבת שלא יתייבשו.
  7. מברישים בנדיבות בעזרת מברשת את תבנית האפייה בחמאה מומסת.
  8. מורחים על עלה פילו אחד חמאה ומניחים בתבנית האפייה כך שהשוליים שלו מבצבצים החוצה.
  9. חוזרים על הפעולה עם עוד שלושה עלי פילו כשכל קוטר התבנית מכוסה בעלים.
  10. מעבירים את מלית הגבינה לתוך התבנית מעל עלי הפילו.
  11. מעבירים את כל קצוות עלי הפילו שמבצבצים מהתבנית החוצה כלפי פנים מעל העוגה.
  12. לוקחים עוד 3 – 2 עלי פילו ושוברים אותם מעל העלים שכבר מכסים בחלקם את התבנית, ומברישים בחמאה.
  13. אופים כ 50 – 45 דקות עד שעלי הפילו שחומים והעוגה בפנים יציבה.
  14. מקשטים באבקת סוכר ומגישים חם.
שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים