חגי תשריפיית העוגיות- ענבל לביא

עוגת בלונדיז שוקולד לבן וקרם וניל

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

(לעוגה בתבנית 24 ס"מ)

לתחתית בלונדיז:
100 גרם חמאה, מומסת
¼  כוס (60 מ"ל) שמן חמניות או קנולה
1 כף שטוחה (20 גרם) דבש
⅔ כוס (130 גרם) סוכר דמררה
2 כפיות תמצית  וניל טהור
¾ כפית מלח
3 ביצים "L"
140 גרם (כוס) קמח לבן מנופה
½ כפית אבקת אפייה
½ כוס (50 גרם) שקד מולבן טחון
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס

לקרם וניל:
2 גביעים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
1 פודינג בטעם וניל
1/4 כוס (20 גרם) אבקת סוכר  , מנופה
1 כפית תמצית בטעם וניל

לציפוי שוקולד לבן:
150 גרם שוקולד לבן, קצוץ
1/4 כוס פחות כף (50 מ"ל) שמנת להקצפה 38%

לעיטור קצפת:
250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
2 כפות (20 גרם) אבקת סוכר
1 כפית פודינג בטעם וניל
מעט שוקולד לבן מגורר גס, לעיטור

כלים:
תבנית עגולה 24 ס"מ
נייר אפייה

אופן ההכנה

לתחתית בלונדיז:
1.מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. טורפים בקערה חמאה מומסת עם שמן, דבש, סוכר דמררה, תמצית וניל ומלח. מוסיפים את הביצים וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ושקדים טחונים וטורפים להטמעה. מוסיפים את השוקולד הלבן הקצוץ ומערבבים קלות.
3. יוצקים את הבלילה לתבנית 24 ס"מ משומנת עם תחתית מרופדת בנייר אפייה ואופים 25-30 דקות עד שהבלונדיז מזהיב קלות. מצננים היטב.

לקרם וניל:
4. מקציפים במערבל חשמלי את כל חומרי הקרם לקרם יציב ומשטחים על תחתית העוגה, מעבירים לקירור ל-4-5 שעות עד לילה להתייצבות.

לציפוי שוקולד לבן:
5. ממיסים יחד שוקולד לבן קצוץ ושמנת במיקרוגל או על בן מארי, מערבבים לקרם חלק. מצננים לטמפרטורת החדר ומשטחים על העוגה. מקררים לשעה או יותר להתייצבות.

לעיטור קצפת:
6. מקציפים במערבל חשמלי את השמנת עם אבקת סוכר ופודינג לקצפת יציבה,
מעבירים לשקית זילוף עם צנתר חלק ומעטרים את העוגה. מקשטים בשוקולד לבן מגורר.

 

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים