חנוכהמיס פטל – שרית נובק

סטרופולי – סופגניות ביס איטלקיות

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

420 גרם קמח
1/3 כוס סוכר
1/2 כפית אבקת אפיה
1 כפית גרידת לימון או תפוז
3 ביצים
2 כפות ברנדי/רום
1 כפית תמצית וניל
50 גרם חמאה מומסת
קורט מלח
שמן לטיגון עמוק

לציפוי:
כוס דבש
1 כפית גרידת תפוז (או קליפות תפוזים מסוכרות)
סוכריות צבעוניות לקישוט

אופן ההכנה

1. מערבבים ביחד בקערה קמח, סוכר, אבקת אפיה וגרידת לימון.
2. עושים גומה במרכז ומוסיפים את שאר המצרכים: ביצים, ברנדי, תמצית וניל, חמאה מומסת ומלח ולשים בידיים לבצק אחיד.
3. מניחים את הבצק למנוחה למשך כחצי שעה, מכוסה.
4. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ומגלגלים כל חלק לנחש ארוך ודק (בעובי כ-1.5-2 ס"מ).
5. חותכים את נחש הבצק לחלקים קטנים, באורך כ-2 ס"מ.
6. מגלגלים את חלקי הבצק הקטנים לכדורים.
7. מחממים שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 165 מעלות.
8. מכניסים את הכדורים לשמן ומטגנים למשך כ-3-4 דקות עד שהם משחימים.
9. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
מכינים את הציפוי:
10. מחממים ביחד דבש עם גרידת תפוז ושופכים מעל הכדורים.
11. מערבבים היטב עד שהכדורים מצופים בדבש מכל הכיוונים.
12. מניחים בצלחת הגשה ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים