קרן אגם

כריכים אפויים עם פסטו, מוצרלה פרסקה וחציל קלוי

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לבצק:
1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח חלה
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
3 כפות שמן זית
1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מי ברז
3/4 כף מלח דק

למילוי:
1/2 כוס ממרח פסטו ביתי
200 גרם פרוסות מוצרלה פרסקה
2 חצילים פרוסים וקלויים
2 בצלים פרוסים לפרוסות ומטוגנים מראש

לטיגון הבצל:
שמן זית

לחציל הקלוי:
שמן זית
מלח גס

לציפוי:
תערובת לציפוי מאפים מלוחים של תבליני מימון
שמן זית

אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל -180 מעלות לקליית החצילים.
  2. מנפים את הקמח לקערת מיקסר ומוסיפים שמרים יבשים וסוכר. מערבבים היטב.
  3. מפעילים את המיקסר על מהירות איטית, מוסיפים שמן זית ובאיטיות מתחילים להוסיף מים.
  4. מתחילים מחצי כמות המים ובמידת הצורך מוסיפים לאט – לאט.
  5. מוסיפים מלח, ולשים כ 10- 8 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
  6. מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופה מכל צדדיו.
  7. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי.
  8. פורסים בעזרת סכין חדה את החצילים על קרש חיתוך ומספיגים בנייר סופג.
  9. מסדרים על תבנית תנור עם נייר אפייה ובוזקים מעל החצילים שמן זית ומלח גס. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל 20 דקות עד לריכוך והשחמה קלה.
  10. מקפיצים את הבצל במחבת במעט שמן זית ומניחים בצד.
  11. מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו מעט להוצאת אוויר.
  12. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומחלקים את הבצק לחתיכות גסות של 50 גרם. אין צורך לעצב את החתיכות לכדורים.
  13. מניחים את חתיכות הבצק בתבנית, אחת ליד השנייה במרווחים קטנים, עד שכל התבנית מלאה.
  14. לוחצים מעט על כל חתיכה בעזרת הידיים כדי להשטיח אותן.
  15. מניחים כפית פסטו על כל חתיכת בצק ומעליה מניחים פרוסת מוצרלה, מעט בצל מטוגן וחצי פרוסת חציל קלוי.
  16. קורצים חתיכות בצק נוספות וטובלים צד אחד שלהן במים ואז בתערובת הציפוי.
  17. מניחים את עיגולי הבצק המצופים על הכריכים הפתוחים בתבנית (כשהצד המצופה כלפי מעלה). מועכים מעט בעזרת הידיים.
  18. חתיכות הבצק אינן צריכות לשבת בדיוק אחת על השנייה. כל היופי שלהן הוא בחוסר הדיוק.
  19. מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה חוזרת במשך כ 50 – 40 דקות.
  20. מחממים תנור ל 200 מעלות.
  21. אופים כ 30 – 25 דקות עד שהלחמניות זהובות. מברישים את הלחמניות במעט שמן זית ומגישים.
שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים