לחם ומאפיםמיס פטל – שרית נובק

חלת מפתח

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

500 גרם קמח לבן מנופה
1 כף (8 גרם) שמרים יבשים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1 ביצה L
1 כפית מלח
4 כפות (35 גרם) שמן
1 כף דבש
220 גרם (כוס פחות 2 כפות) מים קרים

 

לציפוי:

חלמון ביצה מדולל בכף מים
שומשום

אופן ההכנה
  1. מכניסים לקערת מיקסר קמח ושמרים ומערבבים.
  2. מוסיפים סוכר ומערבבים.
  3. מוסיפים את שאר החומרים – ביצה, מלח, שמן, דבש ומים ולשים במשך 10 דקות לבצק רך וחלק. הבצק צריך להיות ממש מעט דביק, אם צריך מוסיפים עוד קצת מים או קמח לפי הצורך.
  4. מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (אפשר לילה במקרר).
  5. מחלקים את הבצק לכדורים ויוצרים מהם רצועות. קולעים חלה ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה. מכסים במגבת חלקה ומניחים לתפיחה שוב עד להכפלת הנפח.
  6. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  7. מברישים את החלה בחלמון מדולל במים. מפזרים מלמעלה שומשום, מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד להזהבה יפה.
שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים