ל – 2 כיכרות
תבנית קסטן או אינגליש קייק
חומרים:
1/2 קילו (500 גרם) קמח כוסמין 80% מנופה
1/2 קילו (500 גרם) קמח כוסמין לבן מנופה
2 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים פושרים ( במידת הצורך להוסיף עוד נוזלים בהדרגה)
1 כף מלח
1 כף סוכר
תערובת זרעים:
2 כפות זרעי חמנייה
2 כפות דוחן
2 כפות פרג לא טחון
2 כפות שומשום
2 כפות זרעי צ'יה
2 כפות זרעי פשתן
2 כפות שיבולת שועל
1.מאחדים במיקסר עם וו לישה (או בקערה עמוקה) כוס מים פושרים, שמרים וסוכר לאתחול תסיסה.
2.מוסיפים קמח, מלח ויתרת נוזלים כאשר התערובת מלאת בועות.
3.מוסיפים 2/3 מתערובת הזרעים ומערבלים עד לקבלת כדור בצק אחיד ומבריק.
4.מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה עד להכפלת הנפח.
5.מחלקים את הבצק ל – 2 על משטח מקומח.
6.מרדדים כל חלק למלבן, מגלגלים לגליל כמו בסרטון ומברישים את גלילי הבצק במעט מים.
7.מצפים ב1/3 תערובת הזרעים שנותרה ומכניסים לתבנית קסטן.
8.סוגרים את המכסה ( או מכסים תבנית אינגליש קייק בנייר כסף).
9.מחממים תנור ל – 260 מעלות ואופים כ – 30 דקות.
10.מנמיכים את הטמפרטורה ל – 235 מעלות, וממשיכים אפיה כ – 30 דקות נוספות עד להשחמת הכיכר (לפתוח את המכסה בזהירות ולבדוק).
11.מוציאים מהתבניות, מצננים על רשת ופורסים את הכיכרות כשהלחם קר.
צילום ומתכון: רונית טברון