קינוחים

גלידת וופל בלגי

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

2 ביצים (L)
70 גרם סוכר (1/4 כוס + 2 כפות)
350 מ״ל חלב (1.5 כוסות)
60 גרם חמאה מומסת
210  גרם קמח כוסמין לבן מנופה  (1.5 כוסות)
10 גרם אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל טהור

למילוי:
כל גלידה שאוהבים

לציפוי (לא חובה):
250  גרם שוקולד חלב
3 כפות שמן

לקישוט:
ברס – אגוזי לוז מסוכר
פקאן מסוכר
סוכריות קונפטי לקישוט

אופן ההכנה
  1. בקערה מערבבים את הנוזלים ולאחר מכן מוסיפים את כל היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  2. מדליקים את מכשיר הוופל בלגי ,משמנים בשמן ונותנים לו להתחמם.
  3. שופכים מעט מהבלילה למכשיר וסוגרים עד שהוופל מוכן (זה לוקח בין 3-5 דקות). ממשיכים כך עם יתרת הבלילה ומצננים היטב.
  4. חותכים את הוופל בלגי למשולשים כמו בסרטו

עבור הציפוי:

  1. ממיסים שוקולד חלב + שמן בפולסים של 30 שניות עד להמסה מלאה.
  2. טובלים צד אחד של וופל בלגי בשוקולד – מעל מפזרים תוספות שאוהבים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
  3. מכניסים למקפיא / למקרר לכמה דקות רק כדי שהשוקולד יתייצב.
  4. מניחים על חלק אחד של וופל גלידה וסוגרים עם וופל בלגי נוסף.

הערות:
* יש לאכול את הגלידה בסמוך לזמן ההרכבה – ככה זה הכי טעים!
* לא חובה לצפות בשוקולד, ניתן לשים את התוספות על הגלידה עצמה בצדדים.
* במידה ונשאר ציפוי של שוקולד – ניתן לשמור במקרר בקופסא סגורה ולהשתמש שוב לקינוחים אחרים.

מתכון, צילום ועריכה: לין טלקר

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים