1.מחממים תנור ל-180 מעלות.
2.מועכים את הבננות.
3.מערבבים בקערה בננות מעוכות, סירופ מייפל וחמאת בוטנים.
4.מוסיפים ביצה, תמצית וניל וחלב ומערבבים.
5.מוסיפים קמח, אבקת אפיה, סודה ומלח ומערבבים בקצרה רק עד שהתערובת מתאחדת.
6.מוסיפים שוקולד צ'יפס (משאירים מעט בצד לפיזור מלמעלה) ומערבבים בקצרה.
7.מחלקים את הבלילה בתבנית מאפינס, מפזרים מלמעלה את השוקולד צ'יפס הנותר.
8.מכניסים לתנור ואופים כ-15-20 דקות עד שהמאפינס מתייצבים.
9.מוציאים מהתנור ומצננים.