שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
2 ביצים (L)
70 גרם סוכר (1/4 כוס + 2 כפות)
350 מ״ל חלב (1.5 כוסות)
60 גרם חמאה מומסת
210 גרם קמח כוסמין לבן מנופה (1.5 כוסות)
10 גרם אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל טהור
למילוי:
כל גלידה שאוהבים
לציפוי (לא חובה):
250 גרם שוקולד חלב
3 כפות שמן
לקישוט:
ברס – אגוזי לוז מסוכר
פקאן מסוכר
סוכריות קונפטי לקישוט
אופן ההכנה
- בקערה מערבבים את הנוזלים ולאחר מכן מוסיפים את כל היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
- מדליקים את מכשיר הוופל בלגי ,משמנים בשמן ונותנים לו להתחמם.
- שופכים מעט מהבלילה למכשיר וסוגרים עד שהוופל מוכן (זה לוקח בין 3-5 דקות). ממשיכים כך עם יתרת הבלילה ומצננים היטב.
- חותכים את הוופל בלגי למשולשים כמו בסרטו
עבור הציפוי:
- ממיסים שוקולד חלב + שמן בפולסים של 30 שניות עד להמסה מלאה.
- טובלים צד אחד של וופל בלגי בשוקולד – מעל מפזרים תוספות שאוהבים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
- מכניסים למקפיא / למקרר לכמה דקות רק כדי שהשוקולד יתייצב.
- מניחים על חלק אחד של וופל גלידה וסוגרים עם וופל בלגי נוסף.
הערות:
* יש לאכול את הגלידה בסמוך לזמן ההרכבה – ככה זה הכי טעים!
* לא חובה לצפות בשוקולד, ניתן לשים את התוספות על הגלידה עצמה בצדדים.
* במידה ונשאר ציפוי של שוקולד – ניתן לשמור במקרר בקופסא סגורה ולהשתמש שוב לקינוחים אחרים.
מתכון, צילום ועריכה: לין טלקר
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים