פורים

אוזני המן של פעם

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לבצק:
4 כוסות (560 גרם) קמח לבן מנופה
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
כוס (65 גרם) שמן
¼ כוס (50 גרם) סוכר
½ כפית מלח
3 ביצים
קליפה מגוררת מלימון
למלית:
250 גרם פרג טחון
½ 1 כוסות (360 מ"ל) מים
½ כוס (100 גרם) סוכר
¼ כוס ריבה
חופן צימוקים
1 כף פירורי לחם

לקישוט:
אבקת סוכר

אופן ההכנה

הכנת הבצק:
1. מערבבים את כל המרכיבים לבצק חלק וגמיש. עוטפים בניילון ומקררים כשעה.
הכנת המלית:
2. שמים בסיר את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש,מוסיפים את הפרג ומערבבים. מבשלים תוך ערבוב כ-10 דקות. מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים.

הכנת אוזני המן:
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים ממנו עיגולים בעזרת כוס.
5. מניחים במרכז כל עיגול כפית מן המלית. מקפלים את הבצק לצורת אוזן המן וצובטים היטב.
6. מניחים את האזניים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 20-25 דקות עד שיזהיבו.
7. מצננים היטב ובוזקים מעל אבקת סוכר.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים