Maimon's ומיקי שמו
מעניקים לכם טיפים להכנת עוגת גבינה מוצלחת – כמו בקונדיטוריה:
לעוגות גבינה, בניגוד לעוגות אחרות, ישנם כללי אפייה קצת שונים. אבל כל מה שנדרש
זה הקפדה על מספר כללים וקצת תשומת לב על מנת לקבל עוגה טעימה ויפה.
- זכרו – גובהה של עוגת גבינה נקבע על פי גובה הבלילה בתבנית טרם הכנסת העוגה לתנור. אם בתנור העוגה עלתה, בתום האפייה היא תחזור לגובהה המקורי.
- הקצפה – על מנת שלא תקרוס עוד יותר, חשוב לא להקציף מדי את המסה.
- הפרדת ביצים – אםהמתכון דורש הפרדת ביצים, אך ורק החלבונים יוקצפו עם כל כמות הסוכר שבמתכון כדי לקבל קצף מבריק וקרמי ולא קצף יבש.
- התנור – חממו את התנור בתוכנית רגילה – לא טורבו.
- אדים – הוסיפו סביבה עשירה באדים ע"י הנחת תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור. האדים ימנעו את התייבשות העוגה וכתוצאה מכך יאפשרו לעוגה לעלות גבוה.
- סדקים – מה עושים? גם אם נוצרו סדקים על העוגה , זה לא נורא! ניתן לקשט אותה במגוון דרכים שלא רק יסתירו את חלקה העליון, אלא יוסיפו שכבה נוספת של טעם ויופי:
- קירור – לאחר שהעוגה הצטננה, עדיף לשמור אותה במקרר לילה לפני הגשתה. הקירור מאפשר למלית הגבינה להתייצב ולטעמים להתמזג.
שבירת מיתוסים:
אפשר לפתוח את התנור בזמן האפייה וגם להוציא את העוגה אל מחוץ לתנור ולהחזירה –
העוגה לא תצנח בגלל זה.