12 יחידות
החומרים:
1 חבילה דפי פילו מופשרים על פי הוראות היצרן
1 קופסא של מלית תפוחי עץ וקינמון
למלית גבינות:
500 גרם גבינת ריקוטה
250 גרם גבינה כחושה
1 חבילה פודינג וניל
3 כפות סוכר
תרסיס שמן להתזה או 100 גרם חמאה מומסת
לקישוט
שקדים
אבקת סוכר
למלית גבינות:
1. מניחים בקערה גבינת ריקוטה, גבינה כחושה, פודינג וניל וסוכר, מערבבים היטב עד קבלת קרם אחיד.
2.את הקרם גבינה מעבירים לשקית זילוף.
הרכבת המאפה:
3.מניחים דף פילו על משטח עבודה, מתיזים ספריי שמן או מברישים בחמאה.
4.מזלפים בחלק הצר של הדף פס של מלית גבינה, ליד מלית הגבינה מניחים לאורך הפס מלית תפוחי עץ וקינמון.
5.מתחילים לגלגל ל"סיגר" לאחר מכן מתיזים בחלק העליון ספריי שמן או מברישים בחמאה ומגלגלים לצורת שבלול.כך חוזרים עם כל שאר דפי הפילו.
6.את השבלולי פילו מניחים בתבנית אפייה משומנת, משמנים מעט את החלק העליון, מפזרים שקדים ומכניסים לאפייה כ- 30 עד 35 דקות או עד הזהבה.
לקישוט:
7.מוציאים מהתנור, מקשטים באבקת סוכר ואוכלים.