- קוצצים את השוקולד בקערה קטנה וממיסים אותו.
- מנפחים בלונים קטנים וטובלים בשוקולד עד לכ-1/3 מהגובה.
- הופכים על גבי ספל ומפזרים ברס שעל השוקולד. ממתינים להתקשות של השוקולד (אם יש צורך – מכניסים למקפיא).
בינתיים מכינים את המוס:
- מחממים מחצית מהשמנת לסף רתיחה ומוסיפים אותה לשוקולד שנשאר בקערה.
- מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ומכניסים למקרר ל-6 שעות לפחות.
להרכבת המנה:
- מוציאים את תערובת השוקולד מהמקרר, מוסיפים לה את יתרת השמנת ומקציפים לקרם רך ויציב.
- מחלצים את הבלונים מתוך קעריות השוקולד ומניחים בצלחת הגשה.
- יוצקים מהקרם לתוך קעריות השוקולד, מקשטים בטראפלס ובעלי זהב ושומרים בקירור עד להגשה.
טיפ חשוב: ללא טמפרור של השוקולד יהיה קשה לחלץ את הבלונים. במידה ולא מטמפררים – יש להקפיא היטב את הקעריות לפני החילוץ של הבלונים. אם במהלך החילוץ מרגישים שהשוקולד מתחיל להתרכך – מכניסים שוב למקפיא וממשיכים להוציא את הבלונים בהדרגה.