שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
1 תערובת להכנת בראוניז maimon's
לקרמל מלוח :
100 גרם חמאה
1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שומן
3 כפות מים
1/4 כוס (60 מ"ל / 85 גרם) סירופ תירס
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית מלח
לקרם:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
1 כף אבקת סוכר
1 כף פודינג בטעם וניל צרפתי
לקישוט:
אגוזי לוז מסוכרים ברס
אופן ההכנה
- מכינים את הבראוניז לפי ההוראות ומצננים.
- חותכים את הבראוניז לקוביות ומכניסים לכוסות הגשה.
הכנת רוטב קרמל מלוח:
- חותכים את החמאה לקוביות וממיסים בקערה קטנה במיקרו ביחד עם השמנת.
- מכניסים לסיר מים וסירופ תירס. מוסיפים את הסוכר.
- מבשלים עד לרתיחה, וממשיכים להרתיח עד שהתערובת מגיעה ל-150 מעלות ומקבלת גוון ענברי.
- מוסיפים כרבע מתערבות החמאה-שמנת, בזהירות, התערובת תבעבע מאוד. ממשיכים להוסיף בכל פעם רבע מתערובת החמאה-שמנת לתוך הסיר.
- ממשיכים לבשל 5-10 דקות נוספות עד שהקרמל מגיע לטמפרטורה של 115 מעלות.
- מורידים מהאש, מוסיפים מלח ומערבבים. מצננים מעט.
- שופכים מרוטב הקרמל מעל קוביות הבראוניז ומצננים לחלוטין.
- מקציפים את השמנת עם אבקת סוכר ופודינג וניל לקצפת רכה. שופכים קצפת לתוך הכוסות ומקשטים מלמעלה בברס.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים