שתף את המתכון:		
				
													
								
								שיתוף ב facebook
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב linkedin
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב email
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב pinterest
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב whatsapp
							
																	
				
			החומרים		
				מתאים לכמות של 14 יחידות
95 גרם קמח לבן
2 כפות אבקת קקאו
1 כפית אבקת אפיה
220 גרם שוקולד מריר 60%
4\1 כפית מלח
60 גרם חמאה
2 ביצים L
100 גרם סוכר לבן
100 גרם סוכר חום בהיר
1 כפית תמצית וניל
2\1 כוס שוקולד צ'יפס מריר 66%
לגלידה:
2 מכלים של שמנת מתוקה 38%
1 פחית חלב מרוכז
			אופן ההכנה		
				- מחממים תנור ל – 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
 - מערבבים בקערה קמח, מלח, אבקת אפיה וקקאו.
 - ממיסים בקערה נפרדת חמאה ושוקולד מריר במיקרוגל בפולסים קצרים.
 - מקציפים בקערת מיקסר ביצים, סוכר לבן וחום במהירות גבוהה למשך 4 – 3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה.
 - מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס ותמצית הווניל, ומערבבים היטב.
 - מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים שוב לתערובת אחידה. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים מעט.
 - מכניסים את הבלילה ל 20 דקות למקרר, או מצננים מעט בטמפרטורת החדר. כך יהיה קל יותר לעבוד איתה.
 - מניחים תלוליות מהתערובת על נייר האפיה, בעזרת כף גלידה קפיצית או כף רגילה. משאירים רווחים ביניהן, שכן העוגיות משתטחות בתנור.
 - אופים 13 – 12 דקות, עד שהעוגיות סדוקות למראה אך עדיין רכות.
 - מוציאים מהתנור ומצננים.
 
לגלידה:
- מקציפים בקערת מיקסר את השמנת המתוקה למרקם יוגורט. עוצרים ומוסיפים את פחית החלב המרוכז בשלמותה, ומחזירים את המיקסר לפעולה על מהירות בינונית לעוד 3 – 2 דקות.
 - מעבירים את הבלילה לכלי קיבול להקפאה במשך הלילה במקפיא.
 
להגשה:
- מורחים גלידה בין שתי עוגיות.
 - אוכלים ישר או מקפיאים.
 
			נעים להכיר		
				
			מוצרים רלוונטיים		
				
			איך אפשר בלי מתכון טוב		
				
			מתכונים נוספים		
				



















