שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
לתחתית אגוזים:
100 גרם פירורי ביסקוויט
1 שקית (100 גרם) אגוז מלך טחון
20 גרם (2 כפות) סוכר דמררה
65 גרם חמאה, מומסת
לקרם גבינה ושוקולד לבן:
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%, בטמפ' החדר
½ 1 גביע (330 גרם) גבינת שמנת 25%, בטמפ' החדר
1 כפית תמצית אפייה בטעם וניל
¼ כוס (30 גרם) אבקת סוכר , מנופה
⅓ 1 (330 מ"ל) שמנת להקצפה
1 חבילה פודינג בטעם וניל צרפתי
תאנים טריות, לציפוי
אופן ההכנה
לתחתית אגוזים:
- מערבבים יחד את כל חומרי התחתית לפירורים לחים ומהדקים בתבנית מרובעת 20×20 ס"מ.
לקרם גבינה ושוקולד לבן:
- ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל או על בן מארי, מצננים מעט.
- מערבבים בקערה גבינה לבנה, גבינת שמנת, תמצית וניל ואבקת סוכר. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס תוך טריפה במטרפה לתערובת חלקה.
- מקציפים במערבל חשמלי שמנת להקצפה לקצפת יציבה, מוסיפים את הפודינג ומקציפים קצרות להטמעה. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינות לקבלת קרם חלק.
- משטחים את הקרם על תחתית האגוזים ומעבירים למקרר להתייצבות ל-6 שעות או למשך הלילה.
- פורסים תאנים טריות ומפזרים על העוגה.
טיפ!
מומלץ להבריש את פרוסות התאנים במעט נפאז' או בריבת תאנים מחוממת
כדי לשמור על חיוניות הפרי לאורך זמן ולהעניק לו ברק
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים