לעוגות:
110 גרם חמאה בטמפ' החדר
כוס (130 גרם) סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
גרידה מלימון אחד, רק הצהוב
½ 1כוסות (195 גרם) קמח תופח
¼ כפית מלח
¼ כוס (60 מ"ל) חלב
לקרם לימון – : Lemon Curd
3 ביצים
כוס (80 מ"ל) מיץ לימון (בערך 2-3 לימונים)
1 כף (4 גרם) גרידת לימון
כוס (150 גרם) סוכר
60 גרם חמאה בטמפ' החדר, חתוכה לקוביות
לקצפת:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה קרה
1 כף (15 גרם) סוכר
הכנת הקאפקייקס
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ושמים 12 עטרות נייר בתבנית שקעים.
2. בקערת המיקסרעם וו גיטרה, מקציפים חמאה וסוכר עד קבלת תערובת בהירה ואוורירית.
3. מוסיפים ביצים בהדרגה, מוסיפים תמצית וניל, גרידת לימון ומלח.
4. נעזרים במרית/לקקן לגרד את דפנות המיקסר לפי הצורך.את הקמח יש להוסיף ב-3 פעמים לסירוגין עם החלב. מתחילים ומסיימים עם הקמח.
5. כשהתערובת חלקה ממלאים את עטרות הנייר עד גובה ואופים 18-20 דקות.הקאפקייקס מוכנים כשהקיסם שנעצתם יוצא עם פירורים לחים.מצננים את הקאפקייקס לחלוטין.
6. בעזרת כפית או כף פריזיאן יוצרים שקע קעור בכל קאפקייק. בתוך כל שקע ממלאים בקרם לימון של כפית בערך.
7. לפני ההגשה, מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר עד שנוצרת קצפת יציבה. היזהרו מהקצפת יתר.
8. מורחים או מזלפים כמות של כף קצפת על כל קאפקייק ומגישים מיד.
9. הכנת קרם הלימון (אפשר להכין עד שבוע מראש).
10. בקערה חסינת אש שמים את הביצים, הסוכר ומיץ הלימון וטורפים יחד בעזרת מטריפה.
11. את הקערה יש להניח על סיר עם מים מבעבעים (בן מארי) ולטרוף כל הזמן עד קבלת מרקם קרמי, בערך 10 דקות (למדקדקים: המסה צריכה להגיע ל 71 מעלות צלזיוס).
12. מסירים מהאש ומסננים את התערובת לתוך קערה. מוסיפים חמאה ומערבבים היטב עד שכל החמאה נעלמת.
13. מכסים את הקערה ומצננים, אפשר במקרר. הקרם יסמיך תוך כדי קירור.