שתף את המתכון:		
				
													
								
								שיתוף ב facebook
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב linkedin
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב email
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב pinterest
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב whatsapp
							
																	
				
			החומרים		
				לבצק:
560 גרם קמח לבן
40 גרם קמח תרד לפסטה
2\1 1 כפיות מלח
2 כפיות שמן קנולה או כל שמן אחר
480 מ״ל מי ברז חמימים
2\1 1 כפיות חומץ רגיל
2\1  ליטר שמן קנולה לכיסוי הכדורים
למילוי:
200 גרם גבינה בולגרית מסורתית מפוררת
150 גרם תערובת קוואטרו פורמג׳י
2 ביצים
מלח
1 כף שמן זית
1 חבילה של עלי תרד  או מנגולד
לציפוי:
ביצה, שומשום
להגשה:
חמוצים
			אופן ההכנה		
				- מכינים בתבנית עם שוליים שאפשר להניח בה 10 כדורים בגודל כדור טניס.
 - מתחילים עם הבצק: מערבבים בקערת המיקסר קמח, מלח, שמן וחומץ. מוסיפים כוס וחצי מים ובעזרת וו הלישה לשים עד לקבלת כדור בצק. אם יש צורך השתמשו בעוד 1/4-1/2 כוס מים שנותרה בצד.
 - לשים את הבצק סה"כ למשך 7 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
 - מחלקים את הבצק ל 10 חלקים שווים, מכדררים או מעצבים בעזרת הידיים כל חתיכת בצק לכדור.
 - שופכים קצת שמן לתוך התבנית, ומניחים בתוכה את כל הכדורים אחד ליד השני.
 - מוזגים פנימה שמן עד לכיסוי מוחלט של הכדורים, מכניסים ללילה למקרר.
 - מחממים תנור ל 200 מעלות.
 - שוטפים את עלי התרד/ מנגולד ומייבש , קוצצים היטב.
 - טורפים בקערה את הביצים עם גבינה בולגרית וקווטרו פורמג׳י , מוסיפים מלח ושמן זית וטורפים שוב.
 - מוסיפים את התרד ומערבבים.
 - מניחים על משטח עבודה או על השיש נייר אפייה, ומשמנים אותו מעט.
 - מניחים כדור בצק על נייר האפייה ובעזרת הידיים מתחילים לפתוח אותו למלבן דק. הבצק מאוד נח לעבודה .
 - מניחים 2 כפות מתערובת הגבינה בחלק התחתון של הבצק לרוחב, ומגלגלים לנחש ארוך. לאחר מכן מגלגלים לשבלול. חוזרים על הפעולה עם כל העיגולים.
 - מברישים עם מברשת סיליקון כל שבלול בצק בביצה טרופה, מפזרים שומשום מעל.
 - אופים עד להשחמה כ 35-40 דקות.
 
			נעים להכיר		
				
			מוצרים רלוונטיים		
				
			איך אפשר בלי מתכון טוב		
				
			מתכונים נוספים		
				
















