צ'וקוריקו – מאפה גבינות ומנגולד

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לבצק:
560 גרם קמח לבן
40 גרם קמח תרד לפסטה
2\1 1 כפיות מלח
2 כפיות שמן קנולה או כל שמן אחר
480 מ״ל מי ברז חמימים
2\1 1 כפיות חומץ רגיל
2\1  ליטר שמן קנולה לכיסוי הכדורים

למילוי:
200 גרם גבינה בולגרית מסורתית מפוררת
150 גרם תערובת קוואטרו פורמג׳י
2 ביצים
מלח
1 כף שמן זית
1 חבילה של עלי תרד  או מנגולד

לציפוי:
ביצה, שומשום

להגשה:
חמוצים

אופן ההכנה
  1. מכינים בתבנית עם שוליים שאפשר להניח בה 10 כדורים בגודל כדור טניס.
  2. מתחילים עם הבצק: מערבבים בקערת המיקסר קמח, מלח, שמן וחומץ. מוסיפים כוס וחצי מים ובעזרת וו הלישה לשים עד לקבלת כדור בצק. אם יש צורך השתמשו בעוד 1/4-1/2 כוס מים שנותרה בצד.
  3. לשים את הבצק סה"כ למשך 7 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
  4. מחלקים את הבצק ל 10 חלקים שווים, מכדררים או מעצבים בעזרת הידיים כל חתיכת בצק לכדור.
  5. שופכים קצת שמן לתוך התבנית, ומניחים בתוכה את כל הכדורים אחד ליד השני.
  6. מוזגים פנימה שמן עד לכיסוי מוחלט של הכדורים, מכניסים ללילה למקרר.
  7. מחממים תנור ל 200 מעלות.
  8. שוטפים את עלי התרד/ מנגולד ומייבש , קוצצים היטב.
  9. טורפים בקערה את הביצים עם גבינה בולגרית וקווטרו פורמג׳י , מוסיפים מלח ושמן זית וטורפים שוב.
  10. מוסיפים את התרד ומערבבים.
  11. מניחים על משטח עבודה או על השיש נייר אפייה, ומשמנים אותו מעט.
  12. מניחים כדור בצק על נייר האפייה ובעזרת הידיים מתחילים לפתוח אותו למלבן דק. הבצק מאוד נח לעבודה .
  13. מניחים 2 כפות מתערובת הגבינה בחלק התחתון של הבצק לרוחב, ומגלגלים לנחש ארוך. לאחר מכן מגלגלים לשבלול. חוזרים על הפעולה עם כל העיגולים.
  14. מברישים עם מברשת סיליקון כל שבלול בצק בביצה טרופה, מפזרים שומשום מעל.
  15. אופים עד להשחמה כ 35-40 דקות.
שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים