עוגות

עוגת תפוחים ב-3 שכבות לפסח

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

(תבנית 30X20 ס"מ)

לבצק:

5 ביצים
¼ כוס שמן
1 כוס (140 גרם) קמח תפוחי אדמה
½ כוס (70 גרם) קמח מצה טחון דק
¼ כוס (50 גרם) סוכר
קורט מלח

למלית:

5 תפוחים זן גרני סמית (חמוצים)
50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)
תמצית וניל
1/2 לימון סחוט
1 כפית קינמון טחון

לציפוי:

¼ כוס (50 גרם) סוכר
¼ כוס (25 גרם) אגוז מלך גרוס
2 כפיות קינמון טחון

אופן ההכנה

1. מערבבים יחד את כל חומרי הבצק לתערובת אחידה ושוטחים בתבנית עגולה ומשומנת.
2. מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות.
3. מקפיצים במחברת את החמאה, הסוכר והקוביות תפוחים.
4. מוסיפים מעט תמצית וניל, לימון וקינמון.
5. כשהתפוחים מתרככים מעט, מסירים מאש ומצננים .
6. מערבבים יחד את כל חומרי הציפוי ומפזרים על פני המלית.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות. מצננים.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים