לבצק:
½ 5 כוסות (770 גרם) קמח רב תכליתי
¾ כוס (150 גרם) סוכר
2 כפות (25 גרם ) שמרים יבשים
3 ביצים
¾ כוס (180 מ"ל) מים
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ – 1/4 לימון
175 גרם חמאה רכה – מוציאים מן המקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
½ כפית מלח
למלית:
3 כוסות (600 גרם ) סוכר
6 כפות (60 גרם) קקאו דל שומן 10-12%
1 כף אבקת נס קפה
150 גרם חמאה מומסת
לשטרוייזל:
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
½ כוס (100 גרם) סוכר
1 כוס (140 גרם) קמח רב תכליתי
לציפוי:
ביצה טרופה
מכינים את הבצק:
1. מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית – איטית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
3. מכינים את המלית: מערבבים סוכר, קקאו וקפה נמס בקערית (ללא החמאה).
מכינים את השטרוייזל:
4. מערבבים בידיים את חומרי השטרוייזל רק עד לקבלת תערובת פירורית (נזהרים לא ללוש יותר מדי כדי שלא ייווצר בצק אחיד).
מרכיבים את העוגה:
5. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25X35 ס"מ ובעובי של עד כ-1/2 ס"מ. מברישים בחמאה מומסת ומפזרים את המלית.
6. מגלגלים מ-2 הצדדים של המלבן ויוצרים 2 גלילים מחוברים בתחתיתם כמו ספר תורה.
7. מניחים בתבנית משומנת, מברישים בביצה ומפזרים מעל את ה"שטרוייזל". מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה ורבע.
8. מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים כ-35 דקות עד להזהבה מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
הטיפ!
זמן התפיחה של העוגה הזו יחסית ארוך והינו שעה ורבע ! עקב המבנה והמלית שלה !
יש להבריש את העוגה בביצה ואז לפזר את "השטרוייזל" כדי שיישאר חלק אינטגרלי