ט"ו בשבטעוגותפיית העוגיות- ענבל לביא

עוגת סולת, קוקוס ושקדים

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

½ 1 כוס (250 גרם) סולת
1 שקית (100 גרם) קוקוס לבן טחון
½ כוס ( 50 גרם) שקד מולבן טחון
½ כוס (70 גרם) קמח לבן רב תכליתי
1 כפית אבקת אפייה
3 ביצים L
¼ כפית מלח
¾ כוס (150 גרם) סוכר
1 גביע (200 מ"ל) יוגורט לבן
150 גרם חמאה, מומסת ומצוננת

לסירופ:

½ 1 (360 מ"ל) מים
¼ 1 כוס (250 גרם) סוכר
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
½ כפית תמצית אפייה בטעם שקדים

לעיטור:

שקד מולבן חצוי

אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה סולת, קוקוס, שקדים טחונים, קמח ואבקת אפייה.
  2. מקציפים במערבל חשמלי ביצים עם מלח וסוכר בהדרגה 5 דקות לקציפה בהירה ותפוחה.
  3. מוסיפים את החומרים היבשים למערבל בכמה פעמים לסירוגין עם היוגורט והחמאה המומסת תוך עירבול במהירות נמוכה רק עד לבלילה אחידה.
  4. משטחים בתבנית עגולה 24 ס"מ ואופים 30-35 דקות להשחמה.

הכנת הסירופ:

  1. בזמן שהעוגה בתנור מביאים לרתיחה בסיר קטן מים, סוכר ומיץ לימון. מנמיכים מעט להבה ומבשלים 10-15 דקות נוספות תוך בעבוע קל להסמכה. מערבבים פנימה תמצית בטעם שקדים ומצננים.
  2. יוצקים את הסירופ בהדרגה על העוגה מיד כשיוצאת מהתנור, מצננים היטב. חותכים את העוגה למעויינים או לריבועים, מניחים שקד חצוי על כל פרוסה.

טיפ!
לגירסת פרווה ניתן להמיר את היוגורט במתכון במיץ תפוזים,
ואת החמאה בכמות שווה של שמן קוקוס

 

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים