שבועותמיס פטל – שרית נובק

עוגת ג'וני חגיגית

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

תבנית גבוהה בקוטר 20 ס"מ

לבסיס:
1/2 חבילת ג'וני
5 ביסקוויטים
50 גרם חמאה מומסת

למוס נוגט:
5 גרם ג'לטין
1/4 כוס מים

1/2 1 (375 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
40 גרם פודינג בטעם וניל
3 כפות קרם נוגט
125 גרם גבינת שמנת (אפשר מסקרפונה)
1/2 חבילת ג'וני

למוס וניל:
5 גרם ג'לטין
1/4 כוס מים

1/2 1 (375 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
40 גרם פודינג בטעם וניל
2 כפות סוכר
125 גרם גבינת שמנת (אפשר מסקרפונה)

אופן ההכנה

לבסיס:
1.טוחנים ביחד במעבד מזון את הג'וני והביסקוויטים, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים.
2.משאירים בצד 2 כפות מהתערובת ומהדקים את השאר לתחתית התבנית.
3.מרפדים את שולי התבנית בשקף.

למוס נוגט:
4.מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד ל-15 דקות.
5.מקציפים ביחד שמנת עם פודינג בטעם וניל לקרם יציב.
6.מוסיפים גבינת שמנת וקרם נוגט ומערבבים היטב.
7.מחממים את הג'לטין במיקרו כ-10 שניות עד שהוא נמס. מערבבים את הג'לטין לתוך הקרם ומכניסים את הקרם לשקית זילוף.
8.ממלאים ג'וני בקרם, ואת שארית הקרם מזלפים מעל הבסיס ומיישרים.
9.מכניסים להקפאה לכשעתיים.
10.מוציאים מההקפאה ומסדרים את הג'וני הממולאים מסביב לתבנית, משאירים 3 גלילים לקישוט העוגה בסוף.

לקרם וניל:
11.מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד ל-15 דקות.
12.מקציפים ביחד שמנת עם פודינג בטעם וניל לקרם יציב.
13.מוסיפים גבינת שמנת ומערבבים היטב.
14.מוציאים כוס מהתערובת ומכניסים לשקית זילוף עם צנטר כוכב.
15.מחממים את הג'לטין במיקרו כ-10 שניות עד שהוא נמס, מערבבים את הג'לטין לתוך שאר תערובת השמנת.
16.שופכים את הקרם מעל לשכבת הג'וני ומיישרים.
17.מזלפים מעל תלוליות של הקרם משקית הזילוף, ומקשטים מעל בפירורי ג'וני שהשארנו בצד ובגלילים שנותרו.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים