עוגותשוקולדמיקי שמו

עוגת גבינה קרה ורוטב שוקולד חם

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לתבנית בגודל 22 * 22 ס"מ או לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

לעוגת לייקך:

5 ביצים "L" מס' 1 בטמפ' החדר
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
קורט מלח
1 כוס + 2 כפות
170 גרם קמח תופח
1 כפית אבקת אפייה
3 כפות שמן קנולה

 

לרוטב שוקולד:

1/2 כוס  (120 מ"ל) חלב
1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית דבש
100 גרם שוקולד מריר קצוץ

לקציפת גבינה:

2/3 1  (400 מ"ל) שמנת מתוקה
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
1/3 כוס + כף (80 גרם) סוכר
1 שקית (80 גרם) פודינג בטעם וניל לבן במיוחד
500 גרם גבינה לבנה 5%

לרוטב שוקולד חם:

1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה

הכנת עוגת הלייקך:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מקציפים ביצים, סוכר וקורט מלח כ 10- דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח מאוד.
  3. מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה נפרדת ומערבבים
  4. מקפלים את תערובת הקמח לתוך הקצף בעזרת מרית, מוסיפים שמן ומערבבים בעדינות. מעבירים לתבנית משומנת בשוליים ומרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים כ -40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים היטב פורסים את העוגה לרוחבה בסכין מסור ל 4- שכבות בגובה 1 ס"מ כל אחת, עוטפים שתי שכבות בניילון נצמד ושומרים במקפיא לעוגה אחרת.את קוטרה של אחת השכבות מקטינים ב 2- ס"מ.

הכנת רוטב השוקולד:

  1. מביאים לרתיחה חלב, שמנת ודבש בסיר.
  2. יוצקים על השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה עוטפים בניילון נצמד ומצננים.

הכנת קציפת הגבינה:

  1. מקציפים שמנת, חלב וסוכר לקצפת רכה, מנמיכים את המהירות, מוסיפים פודינג וניל צרפתי וממשיכים להקציף כדקה נוספת.
  2. מעבירים את הגבינה לקערה גדולה, ומקפלים לתוכה בעדינות את הקצפת עד לקבלת קציפה חלקה ואחידה.

הרכבת העוגה:

  1. מניחים על תחתית התבנית שכבה של עוגת לייקך, מרטיבים ב – 1/2 מכמות רוטב השוקולד ויוצקים את יתרת קציפת הגבינה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

הכנת הציפוי:

  1. מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ויוצקים אותה על השוקולד, מערבבים בעזרת מרית לתערובת חלקה ללא בועות אוויר.
  2. מכסים בניילון נצמד ומניחים להצטנן מחוץ למקרר. הציפוי צריך להיות נוזלי, אם הוא התקשה בצינון, מחממים כמה שניות במיקרוגל ומערבבים היטב.
  3. מומלץ לפרוס את העוגה למנות, לחלק לצלחות וליצוק כף רוטב שוקולד על כל מנה. שומרים במקרר עד 4 ימים.

טיפ!

מומלץ להכין את קציפת הגבינה בסמוך להרכבת העוגה ולא מראש, כדי שתשמור על מרקם אחיד וחלק.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים