שתף את המתכון:		
				
													
								
								שיתוף ב facebook
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב linkedin
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב email
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב pinterest
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב whatsapp
							
																	
				
			החומרים		
				תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ עם שוליים גבוהים
70 גרם חמאה מומסת
1 חבילה של עלי פילו, מופשרת לילה במקרר
למלית הגבינה:
4 ביצים בגודל L
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
200 גרם גבינת ריקוטה פרסקה 5%
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
1/4 כוס (50 גרם) סולת
1/3 כוס (50 גרם) פודינג בטעם וניל
לעיטור:
אבקת סוכר פטנט
			אופן ההכנה		
				- מבשלים שמנת על הגז בקלחת בינונית. כשהיא חמה מוסיפים פנימה סולת וממשיכים לבשל תוך ערבוב עם מטרפה. לא נותנים לשמנת להגיע לרתיחה. מורידים מהאש ומצננים מעט.
 - מחממים תנור ל 180 מעלות.
 - מקציפים במיקסר ביצים וסוכר למשך 3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה.
 - מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים לקערה את כל השאר החומרים למלית.
 - מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
 - פורסים את עלי הפילו על השיש ומכסים מיד במגבת שלא יתייבשו.
 - מברישים בנדיבות בעזרת מברשת את תבנית האפייה בחמאה מומסת.
 - מורחים על עלה פילו אחד חמאה ומניחים בתבנית האפייה כך שהשוליים שלו מבצבצים החוצה.
 - חוזרים על הפעולה עם עוד שלושה עלי פילו כשכל קוטר התבנית מכוסה בעלים.
 - מעבירים את מלית הגבינה לתוך התבנית מעל עלי הפילו.
 - מעבירים את כל קצוות עלי הפילו שמבצבצים מהתבנית החוצה כלפי פנים מעל העוגה.
 - לוקחים עוד 3 – 2 עלי פילו ושוברים אותם מעל העלים שכבר מכסים בחלקם את התבנית, ומברישים בחמאה.
 - אופים כ 50 – 45 דקות עד שעלי הפילו שחומים והעוגה בפנים יציבה.
 - מקשטים באבקת סוכר ומגישים חם.
 
			נעים להכיר		
				
			מוצרים רלוונטיים		
				
			איך אפשר בלי מתכון טוב		
				
			מתכונים נוספים		
				

















