170 גרם קמח לבן מנופה
100 גרם חמאה (קרה) חתוכה לקוביות
20 גרם שקד מולבן טחון
60 גרם אבקת סוכר
2 גרם מלח
30 גרם ביצים (כחצי ביצה תלוי בגודלה)
סוכריות חמוצות בצבעים שונים (זכוכית)
1. בקערה שמים קמח וחמאה. מפוררים את החמאה עם הקמח, ויוצרים מעין מרקם של חמאה חולית.
2. מוסיפים את אבקת השקדים ואבקת הסוכר וממשיכים לפורר את המרכיבים ביחד לתערובת חולית.
3. בקערה קטנה טורפים את הביצה עם המלח ויוצקים לתוך התערובת החולית.
4.לשים עד לקבלת בצק אחיד (לשים כמה שפחות). מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
5. שמים את הסוכריות בשקית ניילון עבה (כל צבע בשקית נפרדת). סוגרים את השקית וכותשים את הסוכריות עם מערוך או פטיש שניצלים.
6. מוציאים את הבצק מהמקרר כרבע שעה לפני השימוש. מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
7 קורצים עוגיות בצורות שאוהבים, ואת חלקה הפנימי קורצים בעזרת חותכנים קטנים.
8. מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. ממלאים בנדיבות מהסוכריות הכתושות בחורים של העוגיות.
9. בתנור שחומם ל-175 מעלות אופים כ-10-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
10. מצננים היטב לפני שמשחררים את העוגיות מנייר האפייה.