(25 עוגיות)
לעוגיות:
1 חבילה תערובת עוגה בטעם שוקולד
1 ביצה
150 גרם חמאה / שמן בטמפרטורת חדר
למלית חלווה:
½ כוס (100 גרם) ממרח בטעם חלווה
⅓ כוס (45 גרם) אבקת סוכר
לציפוי:
250 גרם שוקולד צ'יפס 48%
2 כפות שמן
1.מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות.
2. שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה תערובת עוגה, ביצה ושמן ומערבבים עד לקבלת בצק במרקם אחיד.
3. מחלקים את הבצק ל-25 פיסות ומגלגלים כל פיסה לכדור בקוטר 3 ס"מ (ובמשקל 24 גרם).
4. מערבבים בקערה חלווה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת אחידה ומוצקה יחסית. מגלגלים ל-25 כדורים בקוטר 1 ס"מ (במשקל 5 גרם).
5. יוצרים שקע בכל כדור מהבצק עוגה בעזרת האגודל וטומנים במרכזו כדור חלווה. מכסים ומגלגלים שוב לעיגול.
6. מסדרים את כדורי הבצק הממולאים על תבנית במרווח של כמה ס"מ אחד מהשני ופוחסים מעט.
7. אופים כ-8 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות. מצננים ומגישים בטמפרטורת חדר.
8. ממיסים במיקרו שוקולד צ'יפס, מוסיפים 2 כפות שמן ומערבבים.
9. יוצקים את השוקולד על העוגיות. מאחסנים במקרר להתייצבות של זיגוג השוקולד.
הטיפ של maimon's !
במקום ממרח חלווה אפשר למלא בקרם נוגט
במקום תערובת לעוגת שוקולד ניתן להשתמש בתערובת להכנת עוגת וניל.