עוגותעוגיותיום הולדתשירן מתתיהו

עוגיגה – עוגיית חגיגה

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

(תבנית קוטר 22 או 24)
200 גרם חמאה רכה
½ כוס סוכר לבן
½ כוס סוכר חום
1 ביצה
1 כף סירופ מייפל 100% אמיתי
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום
½ 2 כוסות קמח לבן מנופה
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
½ כוס שוקולד צ'יפס מריר מעולה 66%
½ כוס סוכריות קונפטי
¼ כוס אגוזי לוז מסוכרים- ברס

לקרם:
120 גרם שוקולד צ'יפס מריר מעולה 66%
250 מל׳ שמנת מתוקה

אופן ההכנה
  1. במיקסר עם וו גיטרה (או ידנית) מרבבים סוכר לבן וסוכר חום עם הביצה, מייפל, תמצית וניל ותמצית רום עד שהסוכר נמס בתערובת ומתקבלת תערובת בהירה ואחידה.
  2. מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה והמלח וממשיכים בערבוב עד קבלת בצק דביק. מוסיפים את התוספות- שוקולד צ'יפס, סוכריות, אגוזי לוז מסוכרים ומערבלים מעט עד שהתערובת מתאחדת.
  3. משטחים את הבצק ברינג קוטר 22 או 24 משומן, מהדקים היטב, מוסיפים מעל מעט שוקולד צ'יפס וסוכריות ומהדקים אותם לבצק.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות, כ-30 דקות  עד שהעוגייה שחומה ויפה ומעט רכה במרכז.
  5. מוציאים ונתונים לעוגייה להתקרר לגמרי לפני שמחלצים מהתבנית.
  6. ממיסים במיקרו את השוקולד צ'יפס בפולסים של 30 שניות עד להמסה מלאה.
  7. במיקסר מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה.
  8. מקפלים את הקצפת לשוקולד ב-3 פעמים ובמהירות.
  9. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנטר משונן (m1) ומזלפים בתנועות סיבוביות.
  10. מקשטים מעל בסוכריות ומגישים.

ניתן לשמור בקופסא אטומה במקרר עד 5 ימים.
אוכלים את העוגייה בטמפרטורת החדר.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים