ל-16 עוגות אישיות:
לעוגות סברינה:
2 כוסות ועוד 2 כפות (300 גרם) קמח שמרים- חצי מזמן התפיחה
3 כפות (30 גרם) סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית בטעם וניל
½ כפית מלח
½ כוס (120 מ"ל) חלב
100 גרם חמאה, רכה מאוד
לסירופ מתובל במייפל:
¼ 4 כוסות (1 ליטר) מים
½ 1 כוס (300 גרם) סוכר
¾ כוס ועוד 2 כפות (250 גרם) סירופ מייפל אמיתי
2 מקלות קינמון
6 מסמרי ציפורן (לא חובה)
לקצפת קינמון:
½ 1 כוס (360 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית קינמון טחון
רבעי תאנים, לעיטור
1. לעוגות סברינה: בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה לשים יחד קמח שמרים, סוכר, ביצים, תמצית וניל, מלח וחלב בהדרגה לבלילה חלקה ודלילה. לשים 10-12 דקות נוספות. מוסיפים את החמאה הרכה ולשים להטמעה. הבצק המתקבל רך ודליל מאוד וזה בסדר. מכסים במגבת נקייה ומתפיחים במקום חמים להכפלת הנפח.
2. מעבירים את הבצק לשקית זילוף וממלאים 2 תבניות שקעים סברינות או מאפינס עד 2/3 מגובה השקע.
3. משמנים מעט את הבצק, מכסים בניילון נצמד רופף ומתפיחים עד שהבצק תופח קצת מעבר לדפנות השקע.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הסברינות 20-25 דקות להשחמה. בזמן האפייה עוברים להכנת הסירופ.
5. לסירופ מתובל במייפל: בסיר בינוני מביאים לרתיחה את כל חומרי הסירופ, מנמיכים מעט להבה ומבשלים תוך בעבוע קל 15 דקות.
6. בתום האפייה מסירים את העוגות מהתבנית ומצננים כמה דקות. מוסיפים בכל פעם כמה עוגות לסירופ החם ומניחים להן לשרות בסירופ דקה-שתיים מכל צד, כך שסופגות היטב מהסירופ ומתנפחות. מסירים את העוגות מהסיר בכף מחוררת ומצננים היטב. שומרים בקופסה אטומה במקרר.
8. לקצפת קינמון: מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר וקינמון לקצפת יציבה,
9. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים על כל עוגה תלולית קצפת. מעטרים ברבעי תאנים לפני ההגשה.
*ניתן להכין את העוגות יום לפני ההגשה, לשמור במקרר בקופסה אטומה ולעטר בקצפת ובתאנים ביום האכילה.
*לגירסת פרווה ניתן להמיר את החלב בבצק במים, את החמאה בחצי כוס שמן, ולעטר את העוגות בקצפת צמחית.