חנוכה

סופגניות סנדויץ'

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

ל – 25 יחידות – 70 גרם כל אחת.

לבצק:
1 ק"ג קמח שמרים – חצי מזמן התפיחה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית מלח
1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
3 ביצים "L"
75 גרם חמאה רכה
1 כף (10 מ"ל) ברנדי
1 כפית תמצית וניל
גרידה מ-1/4 לימון
1/2 שקית (40 גרם) פודינג בטעם וניל צרפתי
תרסיס עם שמן קנולה
שמן לטיגון

למילוי:
1 פודינג בטעם וניל צרפתי
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כוס (240 מ"ל) חלב 3%
מלית אוכמניות או מלית דובדבנים

לקישוט:
אבקת סוכר פטנט
דובדבנים מסוכרים

אופן ההכנה

1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח שמרים – חצי מזמן התפיחה, פודינג בטעם וניל צרפתי, סוכר, מים, ביצים, חמאה, תמצית וניל וגרידת לימון, במשך 10 דק' במהירות איטית- בינונית.
2. מוסיפים את המלח והברנדי ולשים כ- 2-4 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
3. יוצרים כדור מהבצק. מניחים בקערה מקומחת, מכסים במגבת דקה ומניחים להתפחה למשך כ – 45 דקות.
4. על גבי משטח עבודה מקומח, מחלקים את הבצק ל – 25 כדורים.
5. משמנים תבנית אפייה בתרסיס עם שמן קנולה ומניחים את כדורי הבצק. מכסים במגבת ומניחים להתפחה שנייה עד להכפלת הנפח (45-60 דקות).
6. בסיר עם שמן, מטגנים את הסופגניות כ – 3 דקות מכל צד. מניחים על נייר סופג ומניחים להתקרר.

הכנת המילוי:
7. בקערת מיקסר עם מקצפת יוצקים חלב, שמנת מתוקה ופודינג בטעם וניל צרפתי ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה ומבריקה.
8. חוצים את הסופגניות המוכנות כמו סנדוויץ'. מזלפים בעזרת שקית זילוף וצנטר את החלק התחתון של הסופגניה בקרם וניל המוכן.
9. במרכז הסופגניה על גבי הקרם מניחים כף ממלית פרי לבחירתכם.
10. על גבי החלק העליון של הסופגניה בוזקים אבקת סוכר ומקשטים בדובדבנים מסוכרים.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים