מריטוצו – בריוש איטלקי במילוי קצפת

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לחם
1/2 (100 גרם) סוכר
1 כף שמרים יבשים maimon's
1 כוס (200 מ"ל) חלב
2 כפות מייפל אמתי 100% maimon's
1 ביצה
2 חלמונים
100 גרם חמאה רכה
1 כפית מלח

לסירופ:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר

לקצפת:
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1 חבילה פודינג וניל maimon's

לקישוט:
אבקת סוכר פטנט maimon's

אופן ההכנה

1.בקערת המיקסר מערבלים את כל החומרים היבשים. מוסיפים ביצים, מייפל וחלב וממשיכים בלישה כ-5 דקות. מוסיפים קוביות חמאה ומלח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות נוספות.
2.מעבירים לקערה משומנת מעט ומתפיחים את הבצק עד הכפלת הנפח (כשעה וחצי).
3.לאחר ההתפחה מורידים לבצק את האוויר.
4.מחלקים לכדורים (אם בא לכם לדייק- 50 גרם לכל כדור).
מגלגלים לכדורים מאורכים מעט מניחים על מגש האפייה, מכסים במגבת ונותנים לבצק לתפוח שוב כשעה עד הכפלת הנפח.

באפייה:
5.מורחים מעל המריטוצו חלמון ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות.

בטיגון:
6.מחממים שמן ל-170 מעלות (אם אין לכם מד חום פשוט שימו לב שהשמן לא חם מדי כדי שהם לא ישרפו מבחוץ וישארו בפנים בצק)
מטגנים 3 דקות מכל צד ומוציאים על נייר סופג.

לסירופ:
7.מבשלים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי.
8.מברישים את המריטוצו האפויים בסירופ סוכר.

לקצפת:
9.מקציפים שמנת מתוקה ופודינג עד לקבלת קרם יציב ומעבירים לשקית זילוף.
10.חותכים את המריטוצו במרכז (לא עד הסוף) ממלאים בקרם ומיישרים עם סכין או פלטה.

לקישוט:
11.זורים מעל אבקת סוכר.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים