שבועות

מלבי

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

1 ליטר חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
½כוס (100 גרם) סוכר
כוס (85 גרם) קורנפלור

לסירופ:

300 מ"ל מים
½ 2 כוסות (500 גרם) סוכר
1 כפית תמצית ורדים
מיץ מלימון טרי
צבע מאכל אדום (לא חובה )

אופן ההכנה

1. מערבבים את החלב פחות כוס אחת, שמנת והסוכר ומביאים לרתיחה.
2. בינתיים מערבבים את כוס החלב הנותרת עם הקורנפלור עד שלא יהי וגושים.
3. כשהתערובת החלב רותחת, מוסיפים את הקורנפלור בזרם דק ומערבבים כל הזמן עד שהתערובת הופכת סמיכה.
4. יוצקים לכלים אישיים, מכסים בניילון נצמד ומקררים מספר שעות, עדיף במשך הלילה.

לסירופ:

5. מבשלים סוכר ומים עד לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שנוצר סירופ סמיך.
6. מסירים מהאש. מוסיפים מיץ לימון, מי ורדים וצבע מאכל אדום. מצננים.
7. בהגשה יוצקים סירופ על כל מנה.
ניתן להגיש עם פיסטוק חלבי קלוי וקצוץ, קוקוס, בוטנים קלויים וקצוצים וכו.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים