שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
500 גרם קמח לחם
1 כף שמרים יבשים
100 גרם חמאה רכה
1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר
½ כפית מלח
100 גרם סוכר
1 ביצה
2 כפות אבקה פודינג בטעם וניל צרפתי
למילוי :
מלית אוכמניות
מלית דובדבנים
מלית תפוחי עץ וקינמון
מלית פרג
קרם נוגט
ממרח שוקולד
ממרח חלווה
(אפשר את כל אפשרויות המילוי או לבחור רק חלק מהן)
לציפוי :
100 גרם חמאה מומסת
½ כוס סוכר חום כהה מעורבב עם כפית קינמון
½ כוס סוכר לבן מעורבב עם חצי כוס קוקוס טחון
½ כוס סוכר לבן מעורבב עם 2 כפות פרג
½ כוס סוכר לבו מעורבב עם כף קקאו
(אפשר את כל אפשרויות הציפוי או לבחור רק חלק מהן)
אופן ההכנה
- מערבבים ביחד בקערת המיקסר קמח ושמרים. מוסיפים סוכר ופודינג.
- מוסיפים חמאה, חלב, ביצה ומלח ומעבדים כ-10 דקות עם וו לישה, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך.
- מכסים ומניחים לתפיחה במקרר למשך הלילה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- משמנים תבנית קוגלהוף בחמאה בנדיבות.
- מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי כ-2 ס"מ. חותכים לקוביות בגודל כ-4X4 ס"מ.
- לוקחים כל ריבוע ומותחים אותו מעט. שמים כפית מילוי במרכזו וסוגרים מעל המילוי. מגלגלים לכדור.
- טובלים את הכדור בחמאה המומסת ומגלגלים באחת האפשרויות. מניחים בתבנית. ממשיכים באופן זהה עם שאר הבצק, כל כדור מגלגלים בציפוי שונה. מניחים את הכדורים בתבנית למנוחה של כשעה – לתפיחה נוספת.
- מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה עד שמזהיב.
- מוציאים מהתנור והופכים על צלחת הגשה.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים