שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
3 כוסות פחות כף (400 גרם) קמח לבן מנופה
1 כוס פחות כף (130 גרם) קמח כוסמין מלא
3/4 כוס (100 גרם) קמח דורום מלא
2/3 כוס קוואקר – שיבולת שוער להכנה מהירה
2 כפות סילאן
1/4 כוס גרעין חמנייה מקולף
1 כף מלח
2 כפיות שמרים יבשים
1/2 1 (360 מ"ל) כוסות מים חמימים
1/2 כוס יוגורט עיזים נוזלי
לציפוי הלחם:
3 כפות קוואקר
2 כפות גרעיני חמנייה או גרעיני דלעת
2 כפות פרג שלם
2 כפות זרעי צ'יה
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה קמח, שמרים יבשים, קוואקר, סילאן וגרעינים. מוסיפים יוגורט עזים ומחצית מכמות המים.
- מערבבים היטב בעזרת כף עץ, וממשיכים למזוג את יתרת המים תוך כדי ערבוב. התערובת צריכה להיות במרקם מעט דביק ולא חלקה. אם היא יבשה ניתן להוסיף מים.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך שעתיים בטמפרטורת החדר, או למשך הלילה במקרר.
- מחממים תנור ל 240 – 230 מעלות ומניחים סיר בינוני – גדול חסין חום במרכז התנור על רשת למשך 30 דקות.
- מוציאים את הבצק ישירות לתוך משטח מקומח היטב, ומקמחים אותו בחלקו העליון בכדי שיהיה נוח לעבוד איתו.
- מוציאים בעזרת הידיים את האוויר מהבצק, ואז מתחילים להרים את הקצוות שלו מלמעלה למרכז הבצק עד שמתקבל עיגול בצק, כשהקצוות שלו מונחים במרכז למעלה.
- הופכים את הבצק על נייר האפייה המקומח כך שחלקו העליון יהיה מונח למטה. מיישרים מעט ומחליקים את הבצק לעיגול חלק ויפה.
- מברישים במברשת את חלקו העליון של הבצק במי ברז. מקשטים ומפזרים את תערובת הציפוי.
- מכסים במגבת ומניחים למנוחה עד שהתנור והסיר חמים.
- מוציאים בזהירות את הסיר החם מהתנור, מורידים את טמפרטורת התנור ל – 220 מעלות, ובעזרת נייר האפייה מרימים את כיכר הלחם ומניחים ישירות בתוך הסיר.
- מחזירים את הסיר לתנור, מניחים מעל הסיר את המכסה ואופים כ – 40 דקות.
- מסירים את המכסה ואופים כ – 15 דקות נוספות.
- מוציאים את הסיר מהתנור, מעבירים את הלחם לרשת צינון ומגישים.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים