שתף את המתכון:		
				
													
								
								שיתוף ב facebook
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב linkedin
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב email
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב pinterest
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב whatsapp
							
																	
				
			החומרים		
				3 כוסות פחות כף (400 גרם) קמח לבן מנופה
1 כוס פחות כף (130 גרם) קמח כוסמין מלא
3/4 כוס (100 גרם) קמח דורום מלא
2/3 כוס קוואקר – שיבולת שוער להכנה מהירה
2 כפות סילאן
1/4 כוס גרעין חמנייה מקולף 
1 כף מלח
2 כפיות שמרים יבשים 
1/2 1 (360 מ"ל) כוסות מים חמימים
1/2 כוס יוגורט עיזים נוזלי
לציפוי הלחם:
3 כפות קוואקר
2 כפות גרעיני חמנייה או גרעיני דלעת
2 כפות פרג שלם 
2 כפות זרעי צ'יה
			אופן ההכנה		
				- מערבבים בקערה קמח, שמרים יבשים, קוואקר, סילאן וגרעינים. מוסיפים יוגורט עזים ומחצית מכמות המים.
 - מערבבים היטב בעזרת כף עץ, וממשיכים למזוג את יתרת המים תוך כדי ערבוב. התערובת צריכה להיות במרקם מעט דביק ולא חלקה. אם היא יבשה ניתן להוסיף מים.
 - מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך שעתיים בטמפרטורת החדר, או למשך הלילה במקרר.
 - מחממים תנור ל 240 – 230 מעלות ומניחים סיר בינוני – גדול חסין חום במרכז התנור על רשת למשך 30 דקות.
 - מוציאים את הבצק ישירות לתוך משטח מקומח היטב, ומקמחים אותו בחלקו העליון בכדי שיהיה נוח לעבוד איתו.
 - מוציאים בעזרת הידיים את האוויר מהבצק, ואז מתחילים להרים את הקצוות שלו מלמעלה למרכז הבצק עד שמתקבל עיגול בצק, כשהקצוות שלו מונחים במרכז למעלה.
 - הופכים את הבצק על נייר האפייה המקומח כך שחלקו העליון יהיה מונח למטה. מיישרים מעט ומחליקים את הבצק לעיגול חלק ויפה.
 - מברישים במברשת את חלקו העליון של הבצק במי ברז. מקשטים ומפזרים את תערובת הציפוי.
 - מכסים במגבת ומניחים למנוחה עד שהתנור והסיר חמים.
 - מוציאים בזהירות את הסיר החם מהתנור, מורידים את טמפרטורת התנור ל – 220 מעלות, ובעזרת נייר האפייה מרימים את כיכר הלחם ומניחים ישירות בתוך הסיר.
 - מחזירים את הסיר לתנור, מניחים מעל הסיר את המכסה ואופים כ – 40 דקות.
 - מסירים את המכסה ואופים כ – 15 דקות נוספות.
 - מוציאים את הסיר מהתנור, מעבירים את הלחם לרשת צינון ומגישים.
 
			נעים להכיר		
				
			מוצרים רלוונטיים		
				
			איך אפשר בלי מתכון טוב		
				
			מתכונים נוספים		
				



















