שתף את המתכון:		
				
													
								
								שיתוף ב facebook
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב linkedin
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב email
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב pinterest
							
																	
				
													
								
								שיתוף ב whatsapp
							
																	
				
			החומרים		
				לבצק:
1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח חלה
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
3 כפות שמן זית
1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מי ברז
3/4 כף מלח דק
למילוי:
1/2 כוס ממרח פסטו ביתי
200 גרם פרוסות מוצרלה פרסקה
2 חצילים פרוסים וקלויים
2 בצלים פרוסים לפרוסות ומטוגנים מראש
לטיגון הבצל:
שמן זית
לחציל הקלוי:
שמן זית
מלח גס
לציפוי:
תערובת לציפוי מאפים מלוחים של תבליני מימון
שמן זית
			אופן ההכנה		
				- מחממים תנור ל -180 מעלות לקליית החצילים.
 - מנפים את הקמח לקערת מיקסר ומוסיפים שמרים יבשים וסוכר. מערבבים היטב.
 - מפעילים את המיקסר על מהירות איטית, מוסיפים שמן זית ובאיטיות מתחילים להוסיף מים.
 - מתחילים מחצי כמות המים ובמידת הצורך מוסיפים לאט – לאט.
 - מוסיפים מלח, ולשים כ 10- 8 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
 - מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים אותו כך שיצופה מכל צדדיו.
 - מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי.
 - פורסים בעזרת סכין חדה את החצילים על קרש חיתוך ומספיגים בנייר סופג.
 - מסדרים על תבנית תנור עם נייר אפייה ובוזקים מעל החצילים שמן זית ומלח גס. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל 20 דקות עד לריכוך והשחמה קלה.
 - מקפיצים את הבצל במחבת במעט שמן זית ומניחים בצד.
 - מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו מעט להוצאת אוויר.
 - מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומחלקים את הבצק לחתיכות גסות של 50 גרם. אין צורך לעצב את החתיכות לכדורים.
 - מניחים את חתיכות הבצק בתבנית, אחת ליד השנייה במרווחים קטנים, עד שכל התבנית מלאה.
 - לוחצים מעט על כל חתיכה בעזרת הידיים כדי להשטיח אותן.
 - מניחים כפית פסטו על כל חתיכת בצק ומעליה מניחים פרוסת מוצרלה, מעט בצל מטוגן וחצי פרוסת חציל קלוי.
 - קורצים חתיכות בצק נוספות וטובלים צד אחד שלהן במים ואז בתערובת הציפוי.
 - מניחים את עיגולי הבצק המצופים על הכריכים הפתוחים בתבנית (כשהצד המצופה כלפי מעלה). מועכים מעט בעזרת הידיים.
 - חתיכות הבצק אינן צריכות לשבת בדיוק אחת על השנייה. כל היופי שלהן הוא בחוסר הדיוק.
 - מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה חוזרת במשך כ 50 – 40 דקות.
 - מחממים תנור ל 200 מעלות.
 - אופים כ 30 – 25 דקות עד שהלחמניות זהובות. מברישים את הלחמניות במעט שמן זית ומגישים.
 
			נעים להכיר		
				
			מוצרים רלוונטיים		
				
			איך אפשר בלי מתכון טוב		
				
			מתכונים נוספים		
				
















