עוגיותשוקולדמיס פטל – שרית נובק

טארט שוקולד בראוניז ופירות

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לבצק קלתית :

100 גרם חמאה קרה
50 גרם אבקת סוכר
170 גרם קמח לבן מנופה
30 גרם קקאו
1 ביצה

למלית:

1 תערובת להכנת בראוניז

לציפוי:

100 גרם שוקולד צ'יפס מריר
1/3 כוס שמנת מתוקה

לקישוט:

פירות
מגוון עוגיות מקרון

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  1. במעבד מזון מעבדים קמח, קקאו, מלח, חמאה ואבקת סוכר למעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים בקצרה רק עד שהבצק מתחיל להתגבש. מוציאים את הבצק מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
  2. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים דק על משטח מקומח, לעובי של כחצי ס"מ ומרפדים תבנית פאי. מכניסים להקפאה ל-15 דקות.
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות. מוציאים את התחתית מההקפאה ודוקרים חורים עם מזלג בתחתית. מניחים מעל נייר אלומיניום, מפזרים למעלה שעועית יבשה כמשקולת ואופים 15 דקות.
  4. מכינים את הבראוניז לפי ההוראות שעל האריזה.
  5. מוציאים את הקלתית מהתנור, מסירים את נייר האלומיניום עם המשקולות ושופכים פנימה את תערובת הבראוניז, עד 3/4 מגובה הקלתית. את שאר התערובת שופכים לתבנית אינגליש קייק. מחזירים לתנור לכ-25 דקות עד שהמלית מתייצבת. מוציאים מהתנור ומצננים.

הכנת גנאש שוקולד:

  1. ממיסים ביחד במיקרו שוקולד ושמנת. מערבבים לתערובת אחידה וחלקה. שופכים את הגנאש מעל הטארט ומקררים.
  2. מקשטים מלמעלה בפירות, מקרונים ובקוביות מהבראוניז שאפינו בנפרד ומגישים.
שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים