פוריםעוגיותדליה עובדת

המן השתגע – אוזני המן מנוקדות

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

170 גרם קמח לבן מנופה
100 גרם חמאה (קרה) חתוכה לקוביות
20 גרם שקד מולבן טחון
60 גרם אבקת סוכר
2 גרם מלח
30 גרם ביצים (כחצי ביצה תלוי בגודלה)
צבע מאכל אדום/ירוק/צהוב/ כחול
מלית בטעם שוקולד/ קרם נוגט / מלית פרג/חלבה לאפייה

אופן ההכנה

1. בקערה שמים קמח וחמאה. מפוררים את החמאה עם הקמח, ויוצרים מעין מרקם של חמאה חולית.
2. מוסיפים את אבקת השקדים ואבקת הסוכר וממשיכים לפורר את המרכיבים ביחד לתערובת חולית.
3. בקערה קטנה טורפים את הביצה עם המלח ויוצקים לתוך התערובת החולית.
4.לשים עד לקבלת בצק אחיד (לשים כמה שפחות).
3. חותכים כמות של כף מהבצק עבור כל צבע ומוסיפים לבצק צבע מאכל. לשים מספר דקות עד שהבצק נצבע.
4. מעבירים את הבצק הרגיל ואת הבצקים הצבועים לשקיות ניילון נפרדות ומצננים במקרר כשעה.
5. מוציאים את הבצק מהמקרר כרבע שעה לפני השימוש.
6. מרדדים לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגולים.
7. מהבצק הצבעוני חותכים חתיכות קטנות, אותן מגלגלים לכדור קטן ומועכים לצורת עיגול. מניחים 7-9 עיגולים קטנים על כל עיגול שקרצנו.
8. הופכים את העיגולים, כך שהצד עם הנקודות כלפי מטה, מניחים כ- 1/2 כפית מלית לבחירתכם במרכז כל עיגול (כדאי להיעזר בשקית זילוף לשם כך).
9. סוגרים כל עיגול לצורת אוזן המן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
10. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-10 דקות. מצננים היטב.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים