(16 מיני ארטיקים)
500 מל׳ שמנת מתוקה
1 כף פודינג וניל צרפתי
3 כפות חלב מרוכז
6 כפות סירופ קרמל מלוח
1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
200 גרם שוקולד לבן
2 כפות שמן
100 גרם שוקולד צ'יפס מריר מעולה 66%
סוכריות כוכב לקישוט
1. בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם תמצית וניל לקצפת יציבה. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבלים ערבול קצר לאיחוד.
2. מוסיפים את הסירופ קרמל מלוח ומערבבים בתנועות קיפול כמעט עד לאחידות ( בכדי לשמור שיהיו פסים של קרמל בבלילה והיא לא תיהיה אחידה) .
3. מעבירים לשקית זילוף וגוזרים פתח בינוני בקצה.
4. מזלפים בתבניות סיליקון המיועדות לארטיקים. שמים מקל ומכניסים להקפאה של 6 שעות לפחות לפני שמחלצים את הארטיקים מהתבנית.
הכנת הציפוי:
5. ממיסים את את השוקולד לבן במיקרו בפולסים של 30 שניות עד להמסה מלאה.
6. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. מעבירים את השוקולד הלבן לכוס גבוהה.
7. ממיסים את השוקולד צ'יפס המריר באותו האופן, מעיבירם לשקית זילוף וגוזרים חור קטן. מזלפים את השוקולד המריר מעל לשוקולד הלבן ליצירת פסי רשת.
8. טובלים את הארטיק בתנועה סיבובית בשוקולד כדי שיווצר דוגמת שיש. מיד טובלים במהירות בסוכריות ומכניסים להקפאה.
ניתן לשמור במקפיא עד שבועיים.