חגי תשריקינוחיםמיס פטל – שרית נובק

בקלוואה מייפל פקאן

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לתבנית בגודל 20X30 ס"מ

1 חבילה עלי פילו מופשרים
150 גרם חמאה מומסת (אפשר להחליף בשמן לגרסה טבעונית/פרווה)
200 גרם פקאן
3/4 כוס סוכר חום
1 כפית קינמון

לסירופ:
1 כוס סוכר
1/3 כוס מים
1/2 כוס סירופ מייפל 100% אמיתי maimon's
1 כפית תמצית וניל maimon's
1 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה

1.מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אפיה בגודל 20X30 ס"מ.
2.טוחנים את הפקאן במעבד מזון לפירורים דקים ומערבבים עם סוכר חום וקינמון.

3.מניחים עלה פילו בתבנית ומברישים בחמאה מומסת.
4.מניחים עלה נוסף ומברישים בחמאה מומסת וחוזרים על הפעולה כך שיש בסה"כ 10 עלים.

5.מפזרים מעל 1/5 מתערובת הפקאנים.
6.מניחים מעל 5 עלי פילו מוברשים בחמאה.
7.חוזרים על הפעולה 4 פעמים נוספות ומעל הכל מניחים שוב 10 עלי פילו מוברשים בחמאה.
8.חותכים את הבקלאווה לריבועים, מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות  עד שהחלק העליון מזהיב.

לסירופ:
9.מכניסים את כל מרכיבי הסירופ לסיר ומביאים לרתיחה.
10.מבשלים למשך 10 דקות.

11.שופכים את הסירופ על הבקלאווה מיד כשהיא יוצאת מהתנור.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים