ט"ו בשבטעוגיותפיית העוגיות- ענבל לביא

ביסקוטי אגוזים ופירות מסוכרים בציפוי שוקולד לבן

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לבצק:

60 גרם חמאה, רכה
¾  כוס (140 גרם) סוכר
1 ביצה
2 חלמונים
כמה טיפות תמצית בטעם שקדים
קורט מלח
⅛ 1 פחות כף (170 גרם) קמח לבן מנופה
⅔ כפית אבקת אפייה
½ כוס (50 גרם) אגוז מלך קלוף
½ כוס (50 גרם) שקד מולבן חצוי
50 גרם קליפות הדרים מסוכרים
50 גרם דובדבנים מסוכרים ,קצוצים גס

לציפוי:
150 גרם נטיפים בטעם שוקולד לבן
3 כפות שמן

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה, מקרימים חמאה רכה וסוכר כמה דקות לקרם רך.
3. מוסיפים ביצה, חלמונים, כמה טיפות תמצית שקדים לפי הטעם וקורט מלח ומעבדים לתערובת חלקה.
4. מנפים פנימה קמח רב תכליתי ואבקת אפייה ולשים עד לקבלת בצק אחיד ורך.
5. מוסיפים לבצק אגוזי מלך, שקדים מולבנים, קליפות הדרים מסוכרות ודובדבנים קצוצים ומקפלים קלות במרית כך שהתוספות נטמעות בבצק.
6. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, ומעצבים לכיכר ברוחב 8-10 ס"מ ובגובה 3 ס"מ. מניחים על תבנית אפייה ואופים 25-30 דקות עד שהבצק מתחיל להתייצב ומקבל גוון זהוב. מצננים היטב.
7. מחממים את התנור ל-150 מעלות.
8. פורסים בעדינות את גלילי הבצק בסכין משוננת לפרוסות של סנטימטר, מסדרים בתבניות אפייה ואופים 10-15 דקות נוספות, עד שהעוגיות מזהיבות היטב ומתייצבות. מצננים.
9. ממיסים בסיר קטן המונח על סיר נוסף ובו מים רותחים (בן מארי) נטיפים בטעם שוקולד לבן ומערבבים לתערובת סמיכה וחלקה. מוסיפים שמן לדילול ומערבבים היטב.
10. מעבירים את הציפוי לכוס צרה, טובלים את העוגיות עד שליש מגובהן בציפוי ומניחים לייבוש מלא על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם רוצים מעטרים את העוגיות בפסים דקים משארית הציפוי בעזרת שקית זילוף או פשוט בעזרת כפית. שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים