לבצק:
500 גרם קמח לבן מנופה
8 גרם שמרים יבשים / 25 גרם שמרים טריים
100גרם סוכר (1/2 כוס)
2 ביצים (L)
190מ״ל חלב קר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
למלית גבינה:
500 גרם גבינת טוב טעם
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
4 כפות גדושות פודינג בטעם וניל
2 כפות קורנפלור של מימונס
2 חלמונים (L)
1 כפית מחית וניל
למי סוכר:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
לטופינג:
סוכר גבישי
1 .שמים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר ומערבבים. מוסיפים חלב , ביצים ולשים על מהירות נמוכה.
2 .לאחר שהבצק התאחד מוסיפים את החמאה ולשים 12-14 דק / עד פיתוח רשת גלוטן (יוצא בצק רך ומעט דביק). מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה / עד הכפלת נפח.
למלית הגבינה:
3.מערבבים בקערה את כל המצרכים לתערובת אחידה ומעבירים לשקית זילוף. (מומלץ לערבב קודם את הגבינה על מנת לפתוח אותה ואז להוסיף את יתר המצרכים).
4 .מקמחים מעט את משטח העבודה , מחלקים את הבצק לכדורים (אני עשיתי כל כדור 65 גרם).
5 .מרדדים כל כדור בצק , יוצרים פסים (בעזרת קלף / גלגלת) בצד אחד ובצד השני מזלפים מלית גבינה. מקפלים את הבצק מעל המלית , מהדקים היטב כדי שהמלית לא תצא באפייה ומגלגלים.
6 .מניחים את המאפים במרווחים על מגש עם נייר אפייה ומתפיחים 30 דקות / עד הכפלת נפח.
7. בזמן שהמאפים תופחים מכינים את המי סוכר: שמים בקלחת, סוכר ומים ומרתיחים עד שכל הסוכר נמס.
8 .מחממים תנור ל-180 מעלות סטטי. מורחים מעל ביצה, מפזרים סוכר גבישי ואופים 20-25 דקות / עד הזהבה. לאחר שהמאפים מוכנים מברישים אותם במי סוכר.
הערות:
שימו לב שלאחר יומיים המאפה מעט מתקשה (בגלל ששומרים אותו במקרר) מה הפתרון? לחמם במיקרוגל 20-30 שניות והוא חוזר להיות מושלם!
מתכון, צילום ועריכה: לין טלקר.



















