תפוחי עץ מזן גרני סמית רחוצים ויבשים
6 מקלות עץ ארוכים
4 כוסות (800 גרם) סוכר
½ 1 כוסות (260 מ"ל) מים
½ כוס (180מ"ל) סירופ תירס
½ כוס (180 מ"ל) גלוקוזה
סוכריות צבעוניות לקישוט
1. נועצים מקל בעומק 3 ס"מ לפחות בתחתית כל תפוח.
2. מניחים נייר אפייה או נייר שעווה על מגש ושמים בצד. מכינים גם כלי גדול עם מי קרח.
3. מרתיחים בסיר גדול סוכר, מים ,סירופ תירס וגלוקוזה (מודדים את הגלוקוזה בידיים רטובות).
4. אחרי הרתיחה ממשיכים לבשל על אש בינונית כ-10 דקות. שימו לב שהבועות הולכות ונעלמות והסירופ צמיג אבל עדיין שקוף (150 מעלות).
5. בשלב זה המים התאדו כמעט לגמרי ומתחיל להיווצר קרמל (160 מעלות).
6. למי שאין מדחום סוכר: מטפטפים כפית מהסירופ לכוס מים קרים. הוא מוכן כשהוא הופך לכדור "זכוכית" במים.
7.מסירים מהאש וטובלים את הסיר בכלי עם המים הקרים למשך חצי דקה להפסקת הבישול.
8. אוחזים במקל וטובלים בזהירות כל תפוחבתוך הקרמל.
9. מניחים לעודף לטפטף בחזרה לסיר ומניחים את התפוח על הראש, כשהמקל כלפי מעלה,על נייר האפייה. ממשיכים עם שאר התפוחים.
10. אם הקרמל מתקשה, מחממים על אש נמוכה עד שהוא חוזר להיות נוזלי וחם.
11. מניחים לתפוחים המצופים להתקרר לטמפ' החדר.
12. את התפוחים שהתקררו עוטפים בצלופן (בשביל היופי אבל גם להגן על הקרמל מפני לחות).
שומרים בטמפ' החדר.